Мачовете на Гришо и Цвети са гвоздеят от днешната програма в Лондон 30.07 | 08:22

Родното участие продължава в три спорта - плуване, спортна стрелба и тенис

От Мариян Найденов

Днес е третият ден на Олимпиадата в Лондон и спортните битки продължават с пълна сила. Българските състезатели ни накараха да се гордеем с тях в първите два дни на Игрите, а днес родното участие продължава в три спорта - плуване, спортна стрелба и тенис.

Първи в британската столица излиза Антон Ризов, който ще се бори за влизане във финала на 10 метра въздушна пушка в олимпийския турнир по спортна стрелба. Квалификациите започва от 11:00 часа българско време, а спорът за разпределението на медалите е с начален час 14:15 б.в.

След това, представилата се чудесно при дебюта си в Лондон вчера Нина Рангелова, днес продължава участието си в надпреварата по плуване. Подобрилата собствения си национален рекорд на 400 метра свободен стил плувкиня, в днешния ден ще се състезава в квалификациите на 200 метра свободен стил, Квалификациите започват в 12:00 ч.б.в., a Нина ще плува в четвърта серия.

Безспорно двата "гвоздея" от програмата на българите днес са 1/16-финалните мачове на най-добрите ни тенисисти - Цветана Пиронкова и Григор Димитров на свещената трева на "Уимбълдън.

В първия кръг и двамата ни зарадваха със страхотни победи. Цвети си отмъсти на словачката Доминика Цубулкова за загубата преди 4 години на Олимпиадата в Пекин с победа със 7-6(4) 6-2. Гришо пък написа поредната страница в историята на мъжкия ни тенис, ставайки първият българин с победа на олимпийски игри, като той постигна това още при дебюта си.

Днес Пиронкова се изправя срещу италианката Флавия Пенета. Срещата на 24-годишната пловдивчанката е трета в програмата на корт №11 и ще започне около или след 17:00 ч. б.в. За съжаление кортът не е телевизионен и двубоят няма да може да се проследи на живо.

За сметка на това Григор Димитров играе на корт №18, който има телевизионно покритие, и опитът му за първи път в кариерата си да победи французина Жил Симон ще може да се гледа по БНТ, а ако националната телевизия не го предава - в Интернет. Двубоят между двамата е четвърти за деня и се очаква да започне около или след 18:30 часа.

Има обаче и някаква вероятност мачовете на Гришо и Цвети да започнат по-късно или да бъдат отложени, защото в понеделник метеоролозите предвиждат валежи в Лондон, но прогнозите са, че през по-голямата част от деня ще може да се играе.

Най-четени