Маями отнесе Ню Йорк на старта на плейофите в НБА 29.04 | 12:38

"Горещите" разгромиха Никс с 33 точки разлика - 100:67

От Иво Вецев

Маями Хийт показа, че тази година ще направи всичко възможно, за да спечели титлата в НБА. В първи двубой от плейофната серия "горещите" буквално унищожиха съпротивата на Ню Йорк Никс и победиха с колосалната разлика в плейофен двубой от 33 точки - 100:67, като разликата достигна дори 37!

Още по-лоша новина за възпитаниците на Майк Уудсън е, че един от най-добрите защитници сред гардовете в лигата Иман Шъмпърт получи тежка контузия в лявото коляно, подобна на тази на Дерик Роуз в другия плейофен двубой тази вечер. Новобранецът в лигата бързо набра популярност с неуморната си и здрава защита, но сега е застрашен от дълготрайна контузия.

Докато изнасяше топката в полето на Маями, той усука своето коляно при дрибъл между краката и се строполи на земята. Играта беше прекъсната, а съотборниците му го вдигнаха на ръце и го занесоха в съблекалнята, където лекарските щабове на Маями и Ню Йорк се опитаха да помогнат на талантливия гард. Той ще бъде отведен в местна болница, за да му бъде направен ядрено-магнитен резонанс.

Самият двубой протече равностойно, но единствено в първата четвърт, в която Никс успяха да поведат, но след 11 точки на ЛеБрон Джеймс Маями измъкна частта с 24:18. През втората четвърт обаче Хийт буквално се подигра със своя гост.

До средата на втората четвъртина Никс се задържаха в мача, като разликата в един момент беше само точка. До нейния край обаче гостите отбелязаха едва две точки, благодарение на невероятната игра на Маями в защита, а в НБА няма защита, която можеше да спре "горещите". В нейния край ЛеБрон Джеймс направи скромна серия от 9 поредни точки, за да дойде почивката на полувремето при резултат 54:31, а Краля завърши полувремето с феноменалните 23 точки.

Благодарение на Джеймс, Чалмърс и Уейд тази разлика набъбна до 31 точки, а най-големият аванс за домакините в двубоя дойде след тройка на Милър - 37 точки! Споелстра даде почивка на Джеймс, а мачът просто се доиграваше и завърши при резултат 100:67 и Хийт отправи послание към всички отбори в лигата.

ЛеБрон Джеймс бе феноменален в тази среща, като завърши с 10 точни стрелби от едва 14 опита, а освен това изпълни 14 наказателни удара (11 вкарани). Той отбеляза 32 точки за по-малко от 32 минути и показа, че е готов на всичко, за да спечели мечтания пръстен. Уейд добави 19 точки, а Крис Бош игра като център и се справи с опазването на Тайсън Чандлър. Чалмърс вкара 11 точки, а с 9 се отчете Милър.

Катастрофален двубой записа звездата на Ню Йорк Никс Кармело Антъни, който се отчете с едва 11 точки и три точни стрелби от цели 15 опита. Той добави и 10 борби, оформяйки своя дабъл-дабъл. Студемайър също бе под нивото си с 9 отбелязани точки, а Тайсън Чандлър бе неузнаваем, набързо натрупа четири лични нарушения, не можа да играе силно в защита и дори не отбеляза кош. Единствено Джей Ар Смит бе на ниво и напомни за себе си със 17 точки.

Отборът на Майк Уудсън беше много бледо копие на това, което показа през последните месец и половина, а освен трагичната защита и още по-трагичното нападение, баскетболистите на Ню Йорк се отчетоха с 27 грешки.

Следващата среща между двата отбора е в понеделник, като се играе до 4 победи от 7 мача, а ако Маями продължава с това представяне, може да станем свидетели на доста бърза плейофна серия, особено след като един от най-добрите защитници на Никс може да пропусне оставащите двубои.

Водещи

Най-четени