Медиите в Италия хвалят българите и критикуват своите футболисти 08.09 | 11:15

Изданията на Апенините отчитат многото пропуски на "лъвовете" и посочват Пабло Освалдо като единственото хубаво нещо в играта си

От Даниел Любомиров

Медиите в Италия винаги са се славили като критични и много претенциозни, затова не е изненадващо, че определят представянето на националния си отбор снощи в София като "слабо, негативно и дори трагично".

Сребърните медалисти от Евро 2012 дойдоха с експериментален състав в българската столица и достигнаха само до равенството 2:2, като според мнозина бяха надиграни от нашите "лъвове".

Водещият италиански всекидневник Gazzetta dello Sport фокусира вниманието на тифозите върху прекрасната игра на Пабло Освалдо и неговите ключови две попадения срещу България. Нападателят на Рома затвърди впечатлението, че се намира в отлична форма през този сезон и ще бъде водещата фигура в състава на "вълците", които се разделиха с две от важните си фигури – Боян Къркич и Фабио Борини.

И докато Борини е смятан за бъдещето на италианския национален отбор, то Освалдо вече даде заявка за тази своя роля, след като избави "адзурите" от неприятно поражение в София. Нападателят вече има цели 4 гола в досега изиграните си 3 мача – той вкара прекрасно попадение със задна ножица в първия кръг на Серия А срещу Катания, а във втория с елегантен прехвърлящ удар порази вратата на Интер при успеха с 3:1 на Рома на "Меаца".

Сега Освалдо единствен заслужи похвалите на Gazzetta dello Sport с представянето си срещу България. Иначе останалите сребърни медалисти от Евро 2012 бяха наречени "слаби, бавни и негативно представили се".

"Италия даде толкова много шансове на един малък отбор като България", пише още Gazzetta, но подчертава, че това реми не трябва да се счита за голяма изненада, защото Италия няма победа от 5-те си гостувания в София.

"Прекалено предвидими и разсеяни, включително и Буфон", се чете по страниците на Corriere dello Sport, чието заглавие е "Италия – само Освалдо". В действителност според изданието само нападателят е осъзнавал, че играе мач от квалификации за Световно първенство.

"Единствено неспособността на българите да реализират положенията си избави Италия от неприятна загуба. Само Освалдо се представи на ниво от състава, който нямаше никаква скорост и не се противопостави успешно на един много мотивиран български отбор."

"Супер Освалдо избави Италия от загуба, благодарение на майсторството и късмета си. Разочароващ мач за "скуадра адзура", обобщава Tuttosport.

Водещи

Най-четени