Моуриньо: Ако в Реал ме искат, ще остана 26.04 | 12:37

Португалският специалист заяви, че ще остане на "Сантяго Бернабеу", при положение че ръководството на мадридския гранд иска той да води отбора и през следващия сезон

От Мариян Найденов

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо заяви, че ще остане на "Сантяго Бернабеу", при положение че ръководството на мадридския гранд иска той да води отбора и през следващия сезон.

Португалецът изведе "кралския клуб" до победа срещу Барселона на "Камп Ноу" (2:1) миналата събота и така Реал подпечата титлата си в Ла Лига. Моуриньо обаче и през тази година не успя да сбъдне голямата мечта на мадритистите - да играят финал в Шампионската лига, след като "белия балет" отпадна от Байерн Мюнхен след изпълнение на дузпи.

Въпреки разочарованието от поражението, наставникът на Реал остава оптимист за бъдещето на отбора, като иска и той самият да бъде част от него.

"Ще остана. Ако все още има разбиране между мен и ръководството и ако този отбор може да продължи да се развива", каза Специалния.

49-годишният специалист смята, че ако Реал спечели титлата в Примера Дивисион, то може да се каже, че сезонът е бил успешен.

"Имаме нужда от още шест точки, а до края на сезона остават четири мача. Водим в класирането, защото сме го заслужили с представянето си. Ако спечелим шампионата, то сезонът ще е успешен".

В заключение Специалния добави, че се гордее с представянето на футболистите си. "Боли ме, защото те работиха толкова упорито, за да стигнат до тук. Сега играчите ми трябва да се приберат в домовете си, да целунат жените и децата си и да държат главите си горди вдигнати".

Водещи

Най-четени