Моуриньо иска да избегне Интер и Челси, Анчелоти - Барселона и Манчестър Юнайтед 17.03 | 08:47

Вижте коментарите на всички треньори след вчерашните сблъсъци в Шампионската лига

От Мариян Найденов

Вчера се изиграха последните два осминафинални сблъсъка в Шампионската лига и станаха ясни имената на последните два отбора, които продължават напред в надпреварата. Реал Мадрид нямаше проблеми на реванша с Лион и след класическа победа с 3:0 на "Сантяго Бернабеу" прекъсна черната си серия в последните години. В другия мач от вчера Челси не успя да победи Копенхаген на "Стамфорд Бридж", но победата с 2:0 в Дания се оказа достатъчна за класиране на четвъртфиналите. Вижте коментарите на четиримата треньори след мачовете.

 

Реал Мадрид - Лион 3:0  стадион "Сантяго Бернабеу"
1:0 Марсело (37), 2:0 Бензема (66), Ди Мария (76)

Жозе Моуриньо

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо заяви, че отборът му е изиграл "перфектен" мач след класическата победа с 3:0 над Лион на "Сантяго Бернабеу", която класира "белия балет" на четвъртфиналите в Шампионската лига. Нещо, което мадридският гранд не бе правил от 2004 година насам.

"Ние сме Реал Мадрид и е нормално да сме на четвъртфиналите, въпреки че не се бе случвало от няколко години. Лион е страхотен отбор, един от най-добрите през този сезон в Шампионската лига, но ние заслужавахме да спечелим.

Направихме перфектен мач. Заслужаваме да бъдем в следващия кръг. Контролирахме играта. Сега трябва да изчакаме жребия, но знаем, че на този етап останаха само големи отбори", каза Моуриньо на пресконференцията след мача.

"Не бих искал да се паднем с Интер или Челси по емоционални причини. Ако трябва да срещна отбори, които съм водил - ще го направя, но това означава, че трябва да съм психологически много по-добре подготвен, отколкото ако се изправя срещу отбор, който не ми е във сърцето. Ако не се бяхме класирали напред щеше да бъде провал, защото Реал Мадрид винаги трябва да отиде по-далеч от осминафиналите", каза още португалският специалист.

Клод Пюел

Наставникът на Лион Клод Пюел пък не скри разочарованието си след отпадането на отбора си от Шампионската лига. За разлика от миналата година, този път "хлапетата" не успяха да преодолеят испанския гранд и напуснаха надпреварата. Пюел призна превъзходството на "кралския клуб", но също така смята, че Лион е загубил, защото е допуснал много "глупави" голове в Мадрид.

"Поздравявам Реал Мадрид. Тази нощ не можехме да се мерим с тях. Те ни държаха под напрежение от самото начало и успяха да вземат своето. Не успяхме да подобрим играта си в течение на мача. Започнахме добре през второто полувреме, но за сметка на това допуснахме два глупави гола.

Помогнахме на Реал да направи това, което прави най-добре - да използва свободните пространства. Не бяхме спокойни и прецизни в пасовете и движението си по терена. Бяхме нервни. Смятам, че отборът ми беше много напрегнат и това повлия на играта ни", каза Пюел на пресконференцията след мача.

"Уго Йорис спаси каквото можа, но вторият им гол ни довърши. Миналата година също имахме тежко първо полувреме на "Сантяго Бернабеу", но след почивката играхме отлично. За съжаление, тази вечер това не се случи. Бяхме прекалено далеч от съперниците си. Сега трябва да се възстановим физически и психически. Знаем, че като си отпаднал в Шампионската лига, след това е много трудно да се представяш добре в първенството", каза още старши треньорът на Лион.

 

Челси - Копенхаген 0:0,  стадион "Стамфорд Бридж"

Карло Анчелоти 

Въпреки, че не остана впечатлен от представянето на футболистите си при нулевото равенство с Копенхаген на "Стамфорд Бридж", италианският специалист заяви, че е доволен от класирането за четвъртфиналите на Шампионската лига. Лондончани продължават напред след победата си с 2:0 в Дания. Анчелоти предупреди останалите отбори да не очакват нищо хубаво, ако се паднат с Челси след жребия в петък.

"Тази вечер Челси не игра много добре и не успяхме да оползотворим поне едно от многото голови положения, които създадохме. Трябваше да сме по-концентрирани. Във всеки случай не играхме толкова лошо и не позволихме на съперника  да застрашава често вратата ни. Така че съм доволен от футболистите си", каза Анчелоти на пресконференцията след мача.

"Нямаше нужда да отбелязваме гол, защото спечелихме с 2:0 в първия мач. Това, което трябваше да направим бе да не позволим те да ни вкарат гол и така се класирахме за четвъртфиналите. Играчите ми показаха добро отношение на терена и бяха фокусирани. Нашата цел бе да се класираме за четвъртфиналите. Помните, че по същото време миналата година плачехме, а сега сме щастлив", добави италианският специалист.

"Бих искал да избегнем Барселона в петък, защото те са най-силният отбор. Всъщност, ако можеш, щях да сложа Барселона и Манчестър Юнайтед в другия поток при жребия, така че да можем да се срещнем с тях единствено на финала. Ща изчакаме до петък и тогава ще видим какво ще правим.

Със сигурност не търся никакво отмъщение. Ние сме късметлии, защото в този решаващ момент от сезона всичките ни играчи са добре. Хубаво е да гледаш отбора си свеж и в добра кондиция, ето защо съм привърженик на ротацията в състава - всеки футболист заслужава да играе и да бъде във форма. Момчетата са свежи и силно мотивирани. Челси все още има какво да покаже", завърши Карло Анчелоти.

Стале Солбакен

Старши треньорът на Копенхаген Стале Солбакен призна превъзходството на Челси. Той обаче заяви, че е горд от представянето на отбора си в Шампионската лига и той и футболистите му напускат турнира с високо вдигнати глави.

"Мога само да поздравя Челси. Те бяха по-добрия отбор и в двата мача и заслужено продължават напред. Горд съм с това, което постигнахме в Шампионската лига. Изиграхме осем мача и се представихме добре в седем от тях", каза Солбакен на пресконференцията след мача.

"В домакинството си на "Паркен" не се представихме добре, но също така трябва да разберем, че бяхме отстранени от по-добър отбор. Въпреки всичко, беше чудесно, че не допуснахме гол в Лондон. Централните ни защитници бяха много силни, вратарят също се справи добре и като цяло играхме добре", каза още наставникът на Копенхаген.

Водещи