Реал Мадрид и Челси са последните 1/4 финалисти в Шампионската лига 16.03 | 23:49

"Белият балет" прекъсна лошата серия след 3:0 над Лион, Челси продължава заради победа като гост

От Краси Киров

Отборите на Реал Мадрид и Челси са последните ¼ финалисти в Шампионската лига, след изиграните срещи тази вечер. Испанският гранд Реал Мадрид прекъсна лошата си серия и след шест поредни години успя да премине 1/8 финалите в турнира.

"Белият балет" се справи с 3:0 срещу Лион и с общ резултат 4:1 ще чака своя съперник в следващата фаза на турнира. Челси пък свърши всичката си работа преди три седмици, когато победи с 2:0 като гост тима на Копенхаген и днешното 0:0 на "Стамфорд Бридж" се оказа достатъчно за "сините" от Лондон.

 

Реал Мадрид – Лион 3:0  стадион "Сантяго Бернабеу"
1:0 Марсело (37), 2:0 Бензема (66), Ди Мария (76)

Домакините започнаха по-добре двубоя пред пълните трибуни на "Сантяго Бернабеу". Вратарят на Лион Уго Лорис трябваше да показва своите умения още в 4-та минута, когато успя да изпревари Месут Йозил в наказателното поле. Реал търсеше гола, но Лорис бе блестящ.

Постепенно гостите от Франция изравниха играта и стигнаха до няколко добри възможности. Делгадо пробва красив изстрел от дъгата пред наказателното поле, но Касияс изби в корнер. Точно, когато Реал бе принуден повече да се отбранява падна и гола за "белия балет" в 37-та минута. Марсело с прекрасен пробив и двойно подаване с Роналдо излезе на пред наказателното поле, където финтира двама защитници и стреля във вратата на Лорис за 1:0.

Второто полувреме футболистите на Лион се опитаха да се върнат в мача, но трудно стигаха до опасности пред Касияс. Големият проблем на французите бе тяхната защита, която допусна няколко сериозни грешки. В 66-та минута след далечен пас на Марсело и не добра намеса на двама защитници на Лион топката попадна в Бензема, който я промуши между краката на вратаря Лорис за 2:0. Малко по-късно Реал реши всичко в мача с трети гол. Анхел Ди Мария бе оставен сам в предни позиции напредна към наказателното поле и не сбърка при удара за 3:0.

 

Челси – Копенхаген 0:0  стадион "Стамфорд Бридж"

Отборът на Челси се класира на ¼ финалите в турнира след като отстрани датския шампион Копенхаген с общ резултат 2:0. Английският шампион си свърши работата преди три седмици при гостуването в Копенхаген, когато спечели с 2:0. Днес в срещата реванш на "Стамфорд Бридж" "сините" от Лондон не успяха да спечелят и завършиха 0:0. Датчаните пък се опитаха да направят всичко възможно за да стигнат до нещо значимо.

Двубоят игран в Лондон бе изключително интересен като и двата отбора имаха положения за отбелязване на гол, но така и не се стигна до попадение. На два пъти гредата попречи топката да се озове в мрежата, като първо гостите бяха близо до откриване на резултата, след като в 26-тата минута Н'Дойе нацели гредата на вратата пазена от Чех, след прецизен изстрел от пряк свободен удар. В началото на второто полувреме пък домакините нямаха късмет пред гола, след като удар на Микел се отби в гредата на гостите и не порази целта.

Ето и всички отбори, които се класираха за ¼ финалите в Шампионската лига. Жребият ще бъде теглен в петък от 13:00 часа българско време, като няма да има поставени отбори.

Шахтьор (Донецк), Барселона, Тотнъм, Шалке, Манчестър Юнайтед, Байерн, Челси и Реал Мадрид.

Водещи

Най-четени