Моуриньо похвали Тотнъм, Реднап доволен от представянето на отбора си в турнира 14.04 | 08:48

Реал Мадрид очаквано не допусна изненада на реванша на "Уайт Харт Лейн" и след нова победа с 1:0 и общ резултат 5:0 от двата мача - "кралския клуб" се изправя срещу Барселона на полуфиналите

От Методий Методиев

Треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо изрази задоволството си след победата с 1:0 на неговия отбор над Тотнъм в 1/4-финален реванш в Шампионската лига. След успех с 4:0 в първата среща и общ резултат 5:0 в полза на испанците, "белия балет" се класира за полуфиналите, където съперник на тима ще бъде вечният съперник от Примера дивисион - Барселона.

"Тотнъм играха с голямо достойнство, играха с голяма мотивация и тяхната публика не спря да ги подкрепя и беше страхотна", каза Моуриньо след края на срещата. "Мачът в Лондон бе доста по-различен от този в Испания и може би дори не заслужавахме победата. Мисля, че равенството бе по-справедливият резултат и щеше да им даде поне малка награда за тяхното старание".

Моуриньо коментира и предстоящия полуфинал срещу Барселона. "Ще трябва на тренировките да работя с отбор от 10 човека, защото има тенденция когато играя срещу Барса да бъда с човек по-малко. Трябва да бъда подготвен и тази година. Гостувам с Челси на Барса в Шампионската лига- играем с 10 човек, гостувам с Интер- играем с 10 човека, така че трябва да бъда готов", каза португалският специалист в типичния си стил.

Ако Реал успее да преодолее Барса, Жозе очаква на финала да срещне английския гранд Манчестър Юнайтед, който отстрани Челси и ще играе срещу Шалке, който отстрани досегашния носител на трофея Интер, в другия полуфинал. "Очаквам Ман Юнайтед да са на финал. Те са по-добрият отбор и се чувстват по-комфортно в този турнир. Но футболът си е футбол и съм сигурен, че сър Алекс ще каже точно това на играчите си", каза Моуриньо.

"Надявам се Юнайтед да бъдат на финала. Ако финалът е Реал (Мадрид) - Ман Юнайтед на "Уембли" в Лондон, то това би бил перфектният мач според мен", каза още Моуриньо, който до момента е печелил Шампионската лига с отборите на Порто и Интер.

Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап пък заяви след поражението на "Уайт Харт Лейн", че е доволен от представянето на отбора му този сезон в турнира. Според английския специалист, тимът трябва да превърне в традиция участието си в най-комерсиалния европейски футболен турнир, след като тази година се завърна след дългогодишно отсъствие.

Кристиано Роналдо отбеляза единствения гол в Лондон и след успеха с 4:0 в първата среща в Мадрид, "белия балет" се класира за 1/2-финалите в турнира, където ще срещне другия испански гранд- Барселона. "Мисля че играхме доста добре", обяви Реднап пред медии след края на срещата на "Уайт Харт Лейн".

"Получи се добър мач, страхотна атмосфера на нашия стадион, а и няма как да е иначе, когато играеш с Реал (Мадрид). Тазгодишната ни авантюра в Шампионската лига бе наистина незабравима. Реал са класен съперник и показаха това и тази вечер. Разбира се, те си бяха фаворити за спечелването на турнира още от самото начало, заедно с Барселона. Сега считам, че и Манчестър Юнайтед имат добър шанс за триумф", каза още Реднап.

"Загубата от Реал не ми разваля изживяването от Шампионската лига. Беше един незабравим сезон за мен. Стигнахме до 1/4-финалите в турнира и мисля, че можем да надградим над това свое представяне занапред. Няма да е голям успех ако това е еднократно явление за клуба", каза още Реднап.

"Нашата цел този сезон е във Висшата лига да завършим пред Манчестър Сити и пред Челси, за да се класираме без проблеми за Шампионската лига догодина", завърши Реднап. В момента отборът му е на 5-о място в таблицата, точно извън местата, даващи право на участие в турнира през следващия сезон.

Водещи

Най-четени