Шампионът детрониран, ще гледаме "Ел Класико" и в Шампионската лига 13.04 | 23:40

Шампионът от миналата година Интер отпадна от Шалке, без чудеса и на "Уайт Харт Лейн"

От iNews.bg

Отборът на Шалке победи като домакин с 2:1 Интер в  четвъртфинална среща реванш от сблъсъка между двата тима в Шампионската лига. По този начин "кралскосините" надделяха с разгромното 7:3 в общия резултат от двата мача и изхвърлиха настоящия носител на трофея от турнира. Първият двубой между двата съперника завърши с победа за немския тим с 5:2 на италианска земя и преди реванша европейските клубни шампиони се надяваха на чудо, но това не се случи и немците триумфираха и във втория мач срещу миланския гранд.

Головете за победата на Шалке бяха дело на Раул и Хьоведес в 44-тата и 81-вата минута, а централният бранител се разписа още веднъж през втората част на срещата, но попадението му бе отменено поради засада. Почетният гол за Интер пък бе реализиран от Тиаго Мота, който бе точен в началото на второто полувреме.

В битка за място на финала Шалке ще се изправи срещу тима на Манчестър Юнайтед, в който се подвизава Димитър Бербатов. "Червените дяволи" се справиха на вчера с тима на Челси и сега предстои интригуващ сблъсък между "кралскосините" и момчетата на сър Алекс Фъргюсън.

В другият мач от тази вечер, отборът на Реал Мадрид постигна втора победа над Тотнъм в четвъртфиналната фаза на Шампионската лига и се класира за полуфинал. Стъпка преди пряката битка за трофея на "Уембли" светът ще стане свидетел на две издания от може би най-голямото дерби в света на футбола - "Ел Класико", както официално се нарича сблъсъкът между испанските грандове Барселона и Реал Мадрид.

Звездата на "белия балет" Кристиано Роналдо отбеляза единственото попадение за победа с 1:0 като гост на "Уарт Харт Лейн" и след категоричния успех с 4:0 в първия мач и общ резултат от пет безответни гола, Жозе Моуриньо и компания се класираха на полуфинал. Английският тим пък все пак напуска надпреварата с гордо вдигната глава, тъй като успя да остави прекрасно впечатление в тазгодишното издание на турнира, което бе първо за тима в историята му.

След динамично първо полувреме и множество опасни положения, двата тима все пак се оттеглиха на почивката при нулево равенство. Домакините имаха сериозни претенции за цели три неосъдени дузпи, като повторения показаха, че при две от ситуациите главният рефер определено ощети англичаните.

Дори и последните живи надежди на Тотнъм рухнаха пет минути след подновяването на играта. В 50-ата минута Кристиано Роналдо отправи плътен шут по посока на вратата, но топката летеше право в ръцете на вратаря Еурелио Гомеш. Бразилецът обаче се намеси по катастрофален начин и допусна топката да му се изплъзне комично от ръцете, попадайки в мрежата зад него за 1:0 в полза на Реал.

Попадението сломи напълно ръководения от Хари Реднап тим и до края на мача опасните положения и пред двете врати липсваха почти изцяло, което логично доведе до втора победа за Реал и класиране на полуфинал.

Водещи