Надал, Мъри и Родик продължават напред в Лондон 10.06 | 09:42

Надал победи Радек Щепанек, Мъри се наложи над Янко Типсаревич, a Родик отстрани Кевин Андерсън

От Мариян Найденов

Световният номер 1 в тениса Рафаел Надал победи Радек Щепанек с 6:3, 5:7, 6:1 и се класира за четвъртфиналите на турнира на трева "Куинс клъб" в Лондон с награден фонд 694 250 паунда.

Спечелилият миналата седмица турнира "Ролан Гарос" Рафа Надал започна добре и взе лесно първият сет. След това пропусна два мачбола във втория за да бъде безкомпромисен в третия.

При 5:3 във втория сет Надал получи два мач бола в своя сервиз, но не бе концентриран и допусна изравняване Щепанек. След това испанският тенисист допусна втора двойна грешка в гейма и резултата стана 5:4.

Играта на Щепанек потръгна и той спечели своето подаване за 5:5. Нещо повече, той направи втори пореден пробив за 6:5, след което сервира за победа в сета и успя да я постигне.

Така се стигна до трети сет, където Надал започна много силно и поведе с 2:0 гейма. Тогава испанецът след много дълго разиграване в третия гейм успя да направи втори пробив и сломи психически своя съперник. Надал поведе с 4:0, но Щепанек не се отказа и постигна пробив в следващия гейм. Това не спря Надал, който завърши сета с 6:1.

В битка за място на полуфиналите Рафаел Надал ще излезе срещу Жо-Вилфред Цонга.

Вторият в схемата Анди Мъри победи Янко Типсаревич (Сърбия) с 6:4, 7:6 (7:4) и също се класира за четвъртфиналите. Срещата бе прекъсната за 55 минути заради дъжд при 5:4 за Мъри в първия сет. Само две минути след подновяване на играта шотландецът взе гейма и спечели първия сет с 6:4. Във втория Мъри срещна сериозна съпротива и успя да спечели след тайбрек със 7:4.

Следващият съперник на Мъри е Марин Чилич (Хърватия), който елиминира отстранилият Григор Димитров в първия кръг - Томас Белучи (Бразилия).

Напред продължава и номер 3 в схемата Анди Родик, който преодоля съпротивата на Кевин Андерсън (ЮАР) след 6:4, 6:4. На четвъртфиналите американецът ще срещне Фернандо Вердаско, който отстрани Давид
Налбандян след 7:5, 6:1.

Хуан Мартин дел Потро пък напусна надпреварата след поражение от Адриан Манарен (Франция) в два
тайбрека - 6:7 (3), 6:7 (7).

Водещи

Най-четени