Най-незабравимите лафове на сър Алекс Фъргюсън 08.05 | 17:40

Шотландецът ще остане в историята и с пословичната си колоритност

От Константин Симидчийски

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън ще остане в историята като един от най-добрите специалисти в историята на играта, но освен всичко друго, легендарният шотландец притежава и рядко срещана колоритност.

Днес Фърги обяви решението си да се оттегли след края на настоящия сезон, оставайки на работа в Юнайтед в ролята на директор.

На този етап не е ясно кой ще замени Фъргюсън начело на "червените дяволи", но се смята, че твърд фаворит за това е мениджърът на Евертън Дейвид Мойс.

Несъмнено митичният шотландец ще липсва много на новия английски шампион, но ще липсват и цветущите изказвания, които той често хвърляше пред представителите на медии.

Представяме ви малка част от незабравимите лафове, които през годините излязоха от устата на сър Алекс Фъргюсън.

"Когато италианец ми каже, че това са спагети, винаги проверявам под соса, за да съм сигурен. Италианците са изобретателите на димната завеса" - сър Алекс за италианците

"Те казват, че той е интелигентен човек, нали? Говори пет езика! Аз обаче разполагам с 15-годишно момче от Кот д'Ивоар, което също говори пет езика" - Фъргюсън по адрес на колегата си от Арсенал Арсен Венгер

Вижте останалите култови изказвания на сър Алекс в материала на Sporta.bg.

Водещи