Никола Кемилев: Ще дам всичко от себе си 06.11 | 17:01

Вижте интервюто със състезателя, завоювал 10 ранкинг титли

От Иво Вецев

Sporta.bg има удоволствието да ви представи всички български снукър играчи, които ще участват на големия професионален турнир Victoria Bulgaria Open.

Събитието от сериите Европейски тур по програмата на Players Tour Championship (PTC) ще се състои между 15-ти и 18-ти ноември в залите на софийския "Принцес" хотел.

Всичко най-интересно и актуално около първия ранкинг турнир в България и информация за големите звезди на снукъра можете да прочетете на официалния сайт Snooker.Sporta.bg.

След като вече ви запознахме с Георги Величков, Ивайло Пеков, Станислав Хаджипопов, Иван Кюпов и Вергил Мавродиев, сега имаме честта да ви представим Никола Кемилев. Той е един от най-опитните български състезатели в снукъра, като има спечелени 10 ранкинг титли, а повече за него може да видите в личния му профил на официалния сайт на турнира.

Как започна да се занимаваш със снукър?

Занимавам се с билярд от 14 години и преди около 4-5 реших да поиграя и малко снукър.

Къде се подготвяш? Как тренираш? Имаш ли специална програма в тренировките?

Обикновено се подготвям в "Emotion" или в клуба, където ще се проведе скорошен турнир или състезание. Тренирам основно тайминг и се старая да съм концентриран повече време. Нямам специална тренировъчна програма за снукър, но се надявам скоро да имам такава.

Кой е най-силният съперник срещу който си играл? Опиши играта му с няколко думи?

Най-силният съперник срещу който съм играл е Джон Хигинс. Описвам играта му като "He's the Man"!

Какво мислиш за развитието на снукъра в България?

В последните няколко години се случват много интересни и големи събития свързани със снукъра. Определено се движи в правилната посока, но се изисква още много работа - най-вече от всички нас, които се занимаваме с този спорт. Нивото на игра се е вдигнало доста в сравнение с предишни години и се надявам, че ще става все по-добре.

Кой е твоят идол в снукъра и защо?

Алекс Хигинс е моят снукър идол. Трудно ще ми бъде да го опиша... трябва да се види!

Доволен ли си от жребия за PTC VICTORIA BULGARIA?

Като цяло, жребият е добър. Радвам се за българските състезатели, които се изправят срещу топ играчите от световния снукър. Не всеки ден ще имат възможност да играят с тях. Аз ще трябва да се изправя срещу друг български състезател, и то в първи кръг. Надявам се обаче това да даде възможност на един от нас за едно по-добро представяне!

Как виждаш твоето ниво преди началото на PTC в България? Тренираш ли специално за турнира? Как очакваш да се представиш?

След едно лято, в което не ми оставаше време да тренирам, не съм в най-добрата си форма, но работя по въпроса. Старая се да тренирам максимално за PTC-то, а относно представянето ми нямам очаквания. Ще дам всичко от себе си, за да се представя възможно най-добре.

Какви качества разви снукърът в теб?

Снукърът и билярдът развиват доста качества, като някои от тях могат да бъдат много полезни, ако успееш да ги развиеш правилно. Няколко примера за това са логиката, мисленето в перспектива, концентрацията, овладяването на напрежението и на самия себе си и много други.

Снукърът предимно хоби ли е за теб и успяваш ли да го съчетаваш с другите си задължения? В свободно си време ли го практикуваш?

Снукърът ми е предимно хоби, тъй като се налага да се занимавам с много други неща. Практикувам снукър в част от свободното си време, което напоследък не е много, и се надявам скоро да имам повече време за тренировки.

Разкажи за най-добрия си резултат- къде го постигна? Как премина тогава участието ти в турнира и още за най-добрия си резултат!

Най-добрия ми резултат е на кръг от републиканското първенство миналата година. Спечелих турнира със само два загубени фрейма и направих брейк от 84 точки.

Освен отборното и индивидуално Европейско по снукър нямам друго международни турнири зад гърба си. Представянето ми на индивидуалното Европейско не беше добро с изключение на един мач, в който обърнах резултата от 0:3 до 4:3 в моя полза.

На отборното Европейско първенство се представих доста по-добре. А, въпреки че съм спечелил един единствен фрейм срещу Хигинс, за мен е много.

Не пропускайте да видите Джон Хигинс, Марк Селби и много други елитни играчи на живо в София! Купете си билет за турнира от сериите PTC, който ще се проведе в хотел "Принцес" между 15-ти и 18-ти ноември!

Най-четени