Новите гуми във Формула 1 идеални за Дженсън Бътън 04.02 | 08:31

Британецът довери, че гумите на "Пирели" пасват идеално на стила му на каране

От iNews.bg

Въпреки, че много от водещите пилоти във Формула 1 изразиха негативно мнение спрямо новите гуми на "Пирели" за сезон 2011, коренно различно становище по въпроса изрази британският ас на МакЛарън Дженсън Бътън.

Световният шампион за 2009 г. сподели мнение, че преминаването от "Бриджстоун" към "Пирели" ще проработи изцяло в негова полза, тъй като новите гуми пасват далеч повече на стила му на каране.

През 2010 г. Бътън на няколко пъти посочваше, че слабата му форма по време на квалификациите се дължи на факта, че той е неспособен да извлече максимума от гумите на "Бриджстоун". Сезонът като цяло се оказа и разочароващ за британеца, който не съумя да защити короната си.

"Новите гуми ми харесват", довери Бътън, скоро след първите си тестове в МакЛарън вчера. "Чувствах се стабилно както на скоростните отсечки, така и на завоите. Определено съм удовлетворен, имах нужда от това. По някои неща новите гуми отстъпват на старите, но те са направени така. В такъв случай просто трябва да промениш баланса на колата, за да може да си паснат".

Попитан дали гумите на "Пирели" са по-подходящи за него от тези на "Бриджстоун", Бътън отговори положително.

"Гумите определено ми помагат. Все още ни предстои и много работа по болида. Това отнема доста време, но ние сме концентрирани върху нещо определено, което мисля ще ми даде много увереност и ще ми помогне за в бъдеще".

"През миналия сезон често не оставах доволен от представянето си в квалификациите, но в състезанията всичко протичаше добре. Това е проблем, по който трябва да работя. Мисля, че гумите на "Пирели" може би ми пасват повече от предишните. Трябва да почакаме и да видим, но смятам, че най-вероятно е така", завърши световният шампион за 2009 г.

Водещи

Най-четени