Новият мениджър на Манчестър Юнайтед ясен на 90% 09.05 | 18:00

Мойс официално напуска Евертън заради "червените дяволи"

От Иво Вецев

Мениджърът на Евертън Дейвид Мойс напуска клуба след 10 години вярна служба, обявиха официално от ръководството на "карамелите", докато преговорите между Юнайтед и шотландеца продължават с пълна сила.

След като вчера Сър Алекс Фъргюсън шокира света на футбола с отказването си от поста мениджър на Манчестър Юнайтед, веднага се заговори, че ще го наследи Мойс, но досега нямаше потвърдена информация за това.

Днес обаче от Острова се чуха няколко новини, които сочат, че 50-годишният треньор ще поеме кормилото на Юнайтед, като той е предпочетен пред Жозе Моуриньо, който ще се завърне най-вероятно в Челси.

Сега пък от Евертън официално обявиха, че Дейвид Мойс напуска и потвърдиха, че желанието на треньора е да поеме Манчестър Юнайтед.

Ето и пълното съобщение от ръководството на Евертън!

Евертън може да потвърди, че Дейвид Мойс ще напусне клуба в края на сезона. Мениджърът се срещна със собственика Бил Кенрайт снощи и потвърди желанието си да се присъедини към Манчестър Юнайтед.

Собственикът, от името на целия клуб, иска да изрази благодарността си към Дейвид за подпомагането на развитието на Евертън след пристигането му през 2002 година. Той беше невероятен мениджър.

По време на престоя си в клуба той изведе тима в над 500 мача, включително и двубои от европейските клубни турнири. Последните му два мача за тима ще бъдат тези срещу Уест Хям и Челси в Премиър лийг.

Представителите на Евертън започват търсенето на нов мениджър незабавно.

Водещи

Най-четени