Сър Алекс обяви кой иска да го наследи на кормилото на Манчестър Юнайтед 09.05 | 13:10

Според медиите на Острова Фърги е предложил за свой наследник настоящият мениджър на Евертън Дейвид Мойс

От Мариян Найденов

Най-успешният мениджър в британския футбол сър Алекс Фъргюсън е назовал името на човека, който иска да го наследи начело на Мачестър Юнайтед, пред ръководството на клуба.

Вчера шотландският специалист шокиращо обяви, че се оттегля от поста си, като ще остане на "Олд Трафорд", но вече като директор. От клуба пък заявиха, че ще обявят името на новия треньор до 24 часа, което означава, че той трябва да стане ясен още днес.

Според почти всички таблоиди на Острова Фърги е предложил за свой наследник настоящият мениджър на Евертън Дейвид Мойс. Именно сънародникът на сър Алекс е сочен като един от фаворитите за овакантеното място на треньорката скамейка на Юнайтед. Другият е Жозе Моуриньо.

Според вестник "Сън" Дейвид Мойс се е срещнал с изпълнителния директор на "карамелите" Бил Кенрайт в Лондон, а темата на разговора им е била възможността 50-годишният специалист да поеме "червените дяволи".

Снощи босът на Евертън настоя, че между двата клуба няма сделка и Мойс ще води тима при домакинството на Уест Хям в неделя (12 май).

Кенрайт също така посочи, че решението трябва да бъде взето от Дейвид Мойс, като разкри, че наставникът все още не си е взел "сбогом" с нито един от играчите.

Друг английски таблоид - "Мирър", дори публикува детайли за плановете на Мойс за неговия щаб и летните покупки на "Олд Трафорд". Според изданието сънародникът на Фъргюсън ще привлече за свой помощник бившият футболист на Юнайтед Фил Невил, а първият му трансфер ще бъде левият бранител на Евертън Лейтън Бейнс за когото "дяволите" ще броят 15 милиона английски лири.

Така или иначе новият мениджър на "червените дяволи" трябва да стане ясен още днес, а номинацията на сър Алекс за Мойс е подкрепена от легендите на клуба Гари Невил, Денис Лоу и Петер Шмайхел.

Водещи

Най-четени