Треньорите на Ники Михайлов и Станислав Манолев отписаха Лига Европа 08.04 | 08:44

Твенте и ПСВ загубиха почти всички шансове за класиране напред след тежки загуби съответно от Виляреал и Бенфика

От Мариян Найденов

Треньорът на шампиона на Холандия Твенте Мишел Прюдом заяви, че 1/4-финалният сблъсък с Виляреал в турнира за Лига Европа до голяма степен е решен след тежката загуба на холандците като гости в Испания. Николай Михайлов и компания паднаха с 1:5 на стадион "Ел Мадригал" и ще се нуждаят от истинско чудо на реванша в Еншеде следващата седмица.

Прюдом защити избора си на тактика за тежкото гостуване. "Искахме да елиминираме опасността от двамата им нападатели през първата четвърт от мача като ги контрираме с нашите трима централни защитници. За наше нещастие обаче, не успяхме да го направим. Допуснахме два гола и от там насетне всичко тръгна надолу", заяви Прюдом след края на срещата.

"И преди бяхме пробвали тази тактика при гостуване в Бремен и тогава нещата сработиха, но това се държи и на разликата в класите на съперниците ни. Така и не успяхме да стигнем нашето най-високо ниво, докато Виляреал показаха много добра игра", каза още Прюдом.

"Надявахме се с височината, която имаме в атака, да вземем ценен гол като гост. В крайна сметка успяхме и мога да обещая, че ще продължим да се борим и в Еншеде. Сезонът за нас е труден, но по всичко личи, че ще имаме един турнир по-малко, за който да мислим. Ясно е, че трябва да се фокусираме върху първенството и Купата", добави Прюдом.

Наставникът на ПСВ Фред Рутен също смята, че шансовете на "филипсите" за продължаване напред в надпреварата са много малки след загубата с 1:4 от тима на Бенфика. Станислав Манолев и компания загубиха лошо гостуването си в Португалия и останаха с илюзорни шансове за реванша следващата седмица в Айндховен.

Резултатът бе 3:0 до 50-ата минута, след като Пабло Аймар и Салвио на два пъти разпечатаха вратата на гостите. Закария Лабяд върна едно попадение за ПСВ, но с гол в добавеното време на Хавиер Савиола, сблъсъкът между двата отбора до голяма степен бе решен преди реванша следващата седмица. "Темпото през първите 30 минути бе толкова високо, че просто не успяхме да се справим", коментира Рутен след края на срещата.

"Тяхната сила по крилата бе много голяма и именно тя реши срещата. В евротурнирите не можем да си позволим такава свобода за противниковите крила, какво си позволяваме в холандското първенство. Платихме скъпо за две наши грешки, които доведоха до голове. Ние също имахме възможности пред гола и можеше да реализираме три попадения, но успяхме само едно", добави наставникът на ПСВ.

"Сега обаче шансовете ни са много малки", завърши треньорът на Станислав Манолев.

Водещи