Парагвай остана без треньор за финала с Уругвай 22.07 | 15:55

Селекционерът Херардо Мартино няма да може да води своите момчета от резервната скамейка, след като отнесе наказание от две срещи заради случилото се след успеха над Венецуела

От Константин Симидчийски

Националният тим на Парагвай ще спори за златните медали в тазгодишното издание на турнира Копа Америка, но ще има задачата да победи Уругвай без присъствието на своя селекционер Херардо Мартино край тъчлинията. Специалистът бе наказан за два мача, заради грозните сцени, разиграли се след полуфинала с Венецуела.

Парагвай се класира за финала за първи път от 1979 година след победа над Венецуела с 5:3 след дузпи. След мача футболисти и хора от треньорските щабове на двата отбора се сбиха на терена. Беше нужна намесата на полицията, която ескортира съставите към съблекалните.

Заради мелето двете страни бяха глобени по 10 000 долара. Треноьрът на парагвайците размени гневни реплики с колегата си от Венецуела Сесар Фариас и със съдията и бе изпратен на трибуните по време на мача.

Заради некоректното си поведение Мартино бе наказан за два мача, а неговият асистент Хорхе Паутасо отнесе един мач наказание и също ще гледа финала от трибуните. Парагвай ще срещне Уругвай на финала на Копа Америка. Двубоят ще бъде ръководен от бразилския рефер Салвио Фагундеш.

Водещи

Най-четени