Перу триумфира с бронзовите медали на Копа Америка 24.07 | 11:34

Хеттрик на Хосе Паоло Гереро донесе бронзовите отличия на "инките", които повториха постижението си на Копа Америка от далечната 1983 година

От Михаела Ганчева

Отборът на Перу успя да грабне бронзовите медали на Копа Америка с убедителна победа с 4:1 над Венецуела.

Хосе Паоло Гереро стана герой за своя тим, след като успя да вкара цели три попадения във вратата на противника и допринесе изключително много за сериозния успех на своята родина. Уилям Чироке вкара другия гол за "инките", а за венецуелците едно попадение върна Хуан Аранго.

Перу успя да поеме инициативата в самото начало на малкия финал, но техните противници успяваха да сътворят доста опасни контраатаки. "Инките" създадоха първото сериозно голово положение в 25-тата минута, когато Чироке бе изведен зад отбраната, но стражът на венецуелците Рени Вега спаси вещо. Малко след това шанс се откри и пред Мику от Венецуела, но вратарят на Перу бе бдителен.

Резултатът в срещата бе открит три минути преди края на първото полувреме след чудесна контраатака на перуанците. Чироке овладя топката и направи много красив пробив, след това подаде към Гереро, който веднага му върна и нападателят не прости на стража на Венецуела, откривайки резултата за 1:0.

Венецуела бе близо да изравни резултата след подновяването на играта, но получи сериозен удар по амбициите си да обръща мача в 58-мата минута на двубоя, когато Томас Ринкон получи директен червен картон заради влизане в краката на Карлос Лобатон.

Минути по-късно численото превъзходство на "инките" доведе до нов гол за 2:0, дело на Гереро. Венецуела обаче не се предаде и в 78-мата минута успя да намали изоставането си с красиво попадение на Аранго.

До края на срещата Гереро добави още две попадения на сметката на Перу, оформяйки хеттрика си за паметния успех на "инките" в тазгодишното издание на Копа Америка. Така Перу успя да повтори успеха си от далечната 1983-та година, когато отново успя да завоюва бронза на турнира.

Тази вечер е финалът на Копа Америка между Уругвай и Парагвай. Двубоят за трофея ще се играе на стадион "Монументал" в Буенос Айрес, който преди месец бе опустошен от разгневени фенове на Ривър Плейт заради историческото отпадане на любимия им тим във втора дивизия в Аржентина.

Водещи

Най-четени