Пиронкова срещу Серина Уилямс в Ийстбърн 11.06 | 16:13

Американката се завръща на корта след почти година отсъствие, а първият й двубой през 2011 ще бъде срещу представителката на България

От Константин Симидчийски

Първата ракета на България в женския тенис Цветана Пиронкова изтегли повече от интригуващ жребий за първия кръг на турнира в Ийстбърн, като съперничка на пловдивчанката ще бъде бившата номер 1 в света Серина Уилямс.

Интересното в случая е това, че 29-годишната американка се завръща на корта след почти една година отсъствие, като ще бъде интересно да проследим в каква форма ще се намира носителката на 13 титли от Големия шлем.

За последно Серина участва в професионален мач през месец юли 2010, когато грабна титлата на "Уимбълдън". Още тогава Уилямс и Пиронкова бяха близо до двубой помежду си, но българката остана на една крачка от финала, претърпявайки поражение от рускинята Вера Звонарьова.

Това ще бъде и едва втори мач между Серина Уилямс и Цветана Пиронкова до този момент, като американката спечели предишния - на "Ролан Гарос" през 2007, надделявайки с 5-7 6-1 6-1. Победителката от сблъсъка може би ще има повече от сериозен противник във втория кръг, като това най-вероятно ще бъде световната номер 3 Вера Звонарьова, пред която предстои двубой с Хедър Уотсън.

Завръщане на турнира в Ийстбърн ще осъществи и другата от двете сестри Уилямс - Винъс, която не е хващала ракета в професионален мач от Australian Open насам. Съперничка на Уилямс в първия кръг ще бъде германката Андреа Петкович.

Най-четени