Пламен Константинов има от какво да е доволен срещу Египет 06.09 | 20:21

Треньорът видял позитиви в мача

От iNews.bg

Селекционерът на българския национален отбор Пламен Константинов заяви, че може да извлече позитиви от двубоя с Египет, въпреки измъчената победа с 3:2 гейма и факта, че позволихме на африканския шампион от резултат 2:0 в наша полза да вкара мача в тайбрек.

Резултатът няма да се отрази особено негативно на България, защото загубената точка срещу Египет няма да се взима под внимание в следващата групова фаза на Световното първенство по волейбол, тъй като там не се зачитат резултатите срещу отпадналите отбори.

"В този мач исках да заложа на играчите, които по-рядко излизат на полето в турнира до момента", заяви Константинов на пресконференцията. "Също така исках да дам почивка на някои от титулярите, за да може да се подготвят за важния мач с Русия в неделя", допълни наставникът.

Основният реализатор Цветан Соколов се появи в игра само в края на четвъртия гейм като смяна за подсилване на блокадата – точно преди Египет да вкара двубоя в тайбрек. На негово място игра Данаил Милушев, завършил с 20 точки, а Мирослав Градинаров до средата на четвъртия гейм заместваше Тодор Скримов, като по-късно на полето излезе Николай Пенчев.

"Срещу Русия ще имам нужда от всичките играчи и искам да се борят за всяка точка, всеки трябва да е в топ форма. Мога да отчета позитиви дори от днешния двубой, като например, радвам се, че играчите ми направиха обрат и поеха контрола в тайбрека.

Това е важно и показателно за психическото състояние на отбора. Дори на тренировки виждам много позитиви и това ме радва. Някои неща не могат да се забележат на мачовете. Като цяло показахме потенциал в изминалите двубои и се надявам феновете да видят как го разгръщаме и срещу Русия", завърши Константинов.

Водещи

Най-четени