Последен шанс за Емил Данчев да уреди трансфер на Бербатов 31.01 | 13:30

Маститият мениджър е при Митко в Лондон в последен опит да му намери нов отбор

От Мариян Найденов

Най-добрият български футболист в последното десетилетие - Димитър Бербатов, отново е главен герой в поредната трансферна сага.

Българският голмайстор все още е футболист на Фулъм, но по всичко личи, че той няма да остане още дълго на "Крейвън Котидж”.

Наскоро мениджърът на Митко - Емил Данчев заяви, че клиентът му иска да напусне лондонския клуб и да потърси ново предизвикателство.

Договорът на Бербатов с "котиджърс” изтича в края на сезона, така че Фулъм също има интерес да се раздели с българския нападател, ако не иска да го изтърве без пари през лятото.

Според медиите в Англия лондончани са готови да се разделят с 33-годишния таран за сумата от 1.5 милиона паунда, като наскоро от Фулъм обявиха, че в клуба не са постъпвали никакви оферти за Бербатов.

Въпреки че оферти няма - слухове за бъдещето на благоевградчанина има колкото щеш. В близкия месец Митко бе пращан къде ли не, като излезе информация за интерес към него дори от далечна Австралия.

Едно обаче са слуховете, а друго фактите. Те говорят, че в момента, в последния ден на януарския трансферен прозорец сериозни намерения имат един от бившите отбори на Бербатов - Тотнъм и турският гранд Бешикташ.

Мениджърът на Димитър - Емил Данчев е в Лондон, за да движи нещата на футболиста. Данчев е стара лисица, вряла и кипяла в трансферните дела и ако има такава възможност, то той отново ще се опита да уреди на клиента си най-доброто.

Именно Данчев бе човекът, уредил преминаването на Митко от Тотнъм в Манчестър Юнайтед, а след това и във Фулъм, като и в двата случая той направи това в последния ден за сделки.

Желанието на Бербатов е да остане в Лондон, където се е установил и заради което навремето отказа трансфер във Фиорентина и Ювентус. Единствената такава възможност е да се завърне в Тотнъм, защото от Арсенал и Челси не дават никакви индикации за интерес към нападателя.

От друга страна собственикът на "шпорите” Даниел Леви иска да си върне Бербатов, още повече, че Тотнъм търси заместник на занимаващия в посока Торонто Джърмейн Дефо.

Основен конкурент на лондончани за подписа на Митко е турският Бешикташ, който може да изкуши Бербатов с по-добри условия и дългосрочен договор, посочват изданията на Острова.

И накрая последната, но не и по важност подробност. За да бъде продаден Бербатов, то Фулъм първо трябва да си осигури негов заместник. Твърди се, че това вече е почти сигурно, след като "котиджърс” са в напреднали преговори със звездата на Олимпиакос Костас Митроглу, като се очаква гръцкият нападател да подпише с Фулъм до часове.

Други източници пък посочват, че Тотнъм и Фулъм може да осъществят размяна между Люис Холтби и Димитър Бербатов, но условието за това отново е да бъде финализирана сделката за Митроглу.

Какво ще се случи в крайна сметка и дали Бербатов ще смени отбора си, ще разберем до няколко часа. Трансферният прозорец в Англия затваря точно в 01:00 часа след полунощ българско време.

Водещи

Най-четени