Продажбата на билети за Лондон'2012 приключи с гаф 27.04 | 13:57

Организаторите на Игрите в Лондон бяха принудени да излязат с официално извинение към феновете на спорта, след като уебсайтът за продажба на билети за Олимпиадата падна във вторник вечерта - часове преди окончателното му затваряне днес

От Методий Методиев

Продажбата на билети за летните олимпийски игри в Лондон през 2012 година приключи с един час по-късно тази нощ, заради увеличеното търсене на ценните хартийки в последния момент, съобщиха организаторите на големия форум.

Около 6,6 милиона билета бяха пуснати в продажба през последните 6 седмици. Цената на билетите за Олимпиадата е между 20 лири за повечето квалификационни състезания и 2012 лири за най-добрите места на церемонията по откриването на олимпийските игри в Лондон, която ще се проведе  на 27-ми юли.

Зрителите в английската столица ще могат да наблюдават състезания в 650 дисциплини в 26 спорта.

Организаторите на Игрите в Лондон обаче бяха принудени да излязат с официално извинение към феновете на спорта, след като уебсайтът за продажба на билети за Олимпиадата падна във вторник вечерта- часове преди окончателното му затваряне днес. Сайтът Ticketmaster бе недостъпен в 22:30 часа местно време след големия наплив от заявки за ценните хартийки в последния момент преди изтичането на срока за продажбата им в 0:00 часа на 27.04.

Логично, крайният срок след това бе удължен с около 1 час заради гафа. Дори и тогава обаче сайтът не се справяше особено добре със заявките на многобройните потребители. По данни на организаторите, билети на стойност около 400 милиона британски лири са били продадени по време на акцията. Това оставя още билети на стойност от 100 милиона лири за продажба до началото на игрите на 27-и юли следващата година.

Междувременно, от организаторите потвърдиха, че заявилите желание за билет ще имат кратък период, в който да платят за него и да си го получат от комитета. От там обявиха, че ще пробват "повече от веднъж ако е необходимо" да извлекат нужната сума от всяка карта за плащане, която е била отхвърлена при първото и подаване.

Припомняме ви, че и стартът на кампанията за продажба на билети стартира с гаф. Феновете с карти Виза, които изтичат преди края на август не можаха да закупят билети. Виза е спонсор на олимпийските игри и само с тези карти феновете може да се сдобият с билети. Организаторите на игрите пуснаха входните талони точно 500 дни преди церемонията по откриването на олимпийските игри в Лондон на 27 юли 2012 година.

Между 10-и май и 10-и юли всички дали заявка трябва да заплатят нужната сума за билетите си. До 24-и юни обаче те няма да знаят за кои точно състезания са си купили билети.

Водещи

Най-четени