САЩ - Панама и Мексико - Хондурас са полуфиналите в Голд Къп 20.06 | 11:38

"Янките" сразиха Ямайка с 2:0, а Мексико обърна Гватемала от 0:1 до 2:1. Останалите два четвъртфинала бяха решени след дузпи, като Панама надделя над Ел Салвадор с 5:3, а Хондурас излъга Коста Рика след 4:2

От Мариян Найденов

Финалистите от миналогодишното издание на Голд Къп САЩ и Мексико се класираха сред последните четири отбора в турнира на зона КОНКАКАФ. "Янките" сразиха Ямайка с 2:0 на стадион "Робърт Ф. Кенеди Мемориал" в неделя, а на "Ню Мидоулендс" Мексико обърна Гватемала от 0:1 до 2:1, за да продължи в следващата фаза.

Останалите два четвъртфинала бяха решени след дузпи, като Панама се добра до тях с изравнителен гол в 90-ата минута за 1:1 с Ел Салвадор, а при ударите от бялата точка спечели с 5:3.

Хондурас и Коста Рика също не успяха да се победят в редовното време и продълженията, като резултатът бе 1:1, а в дузпите "Лос Катрачос" бяха по-точни и се наложиха с 4:2.

САЩ ще играе срещу Панама на полуфиналите, като вече двата отбора се срещнаха в груповата фаза и "янките" надиграха опонента си с 2:1. Джърмейн Джоунс вкара първия си гол за националния тим на американците, а Клинт Демпси реализира второто попадение за успеха на възпитаниците на Боб Брадли с 2:0 над Ямайка.

Луис Техада отбеляза изравнително попадение в 90-ата минута за Панама срещу Ел Салвадор, като Родолфо Селая бе открил резултата от дузпа в 78-ата минута. Благодарение на по-точния си мерник при дузпите Панама за първи път от шест години ще играе полуфинал в турнира, като през 2005-та загуби мача за трофея от САЩ.

Още в петата минута Карлос Руис изведе Гватемала напред срещу шампиона от 2009-та Мексико. "Ацтеките" се активизираха след почивката и в 48-ата минута Алдо Де Нигрис изравни, а за 2:1 точен бе звездата на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес в 66-ата.

На полуфинала Мексико ще се изправи срещу Хондурас, който направи 1:1 с Коста Рика за 120 минути игра – Бенгстън откри за "Лос Катрачос" в 49-ата минута, но само седем по-късно Денис Маршал направи 1:1. Хондурас обаче съумя да спечели дузпите с 4:2 и си осигури място сред най-добрите четири тима на Голд Къп.

Водещи

Най-четени