Пътуването до Мелбърн се превърна в истинска одисея за Рубенс Баричело 24.03 | 16:43

"Беше някакъв кошмар. Нямаше обаче шанс да пропусна състезанието, дори и да трябваше да плувам от Аржентина до Австралия", коментира бразилецът

От Мариян Найденов

Пилотът на Уилямс Рубенс Баричело премина през редица трудности докато стигне до Мелбърн, където този уикенд ще се проведе първото състезание от календара на Формула 1 за Голямата награда на Австралия. Бразилецът не случи на избора си на транспорт и изрази задоволство, че най-накрая е успял да стигне до Австралия.

Баричело трябваше да лети за Мелбърн от Буенос Айрес, но летището в аржентинската столица имало проблеми с радиокулата си, което накарало шефовете да отменят всички полети. Тогава той взел решение да пътува с лодка до Уругвай, от където да хване полет за Австралия. След това обаче му казали, че летището в Буенос Айрес щяло да отвори след по-малко от 24 часа, което накарало бразилеца да остане в аржентинската столица.

15 часа по-късно полетът му за Мелбърн все пак излетял и в четвъртък сутринта пилотът най-накрая пристигна на пистата "Албърт Парк". "Най-накрая съм тук", с усмивка на уста сподели Баричело при кацането си на летището.

"Беше някакъв кошмар. Долетях до Аржентина с моя частен самолет и идеята беше да хвана редовен полет до тук и да оставя своя самолет там. 3 часа след като чакахме в самолета обаче казаха, че няма да можем да излетим. Затова реших да хвана лодка до Уругвай, с която щях да пътувам 3 часа и половина. След това щях да летя до Сантиаго, Чили, от където да хвана полет за насам".

"След като стигнах с таксито до пристанището в Буенос Айрес обаче ме разубедиха и казаха, че летището ще отвори след по-малко от 24 часа. В крайна сметка бяха 15 и ето ме сега тук", разказа за перипетиите си Рубенс.

"Стоях си на летището като онези хора по филмите с чаша кафе в ръка и чаках полета си. В един момент хората започнаха да ме разпознават и идваха при мен за автографи. Нямаше обаче шанс да пропусна състезанието, дори и да трябваше да плувам от Аржентина до Австралия", добави бразилецът.

Водещи

Най-четени