Радостин Стойчев: Единствената ни цел в мачовете с Русия е победата 29.06 | 17:18

Стойчев призна, че за да играе успешно срещу руснаците, отборът му ще има голяма нужда от подкрепата на публиката, в която той не се съмнява

От Мариян Найденов

Селекционерът на националния отбор на България Радостин Стойчев заяви на пресконференцията преди последните мачове на "лъвовете" от груповата фаза на Световната лига с Русия, че възпитаниците му ще направят всичко възможно да зарадват публиката във Варна с поне една победа над "Сборная".

Стойчев каза, че за да играе успешно срещу руснаците, отборът му ще има голяма нужда от подкрепата на публиката, в която той не се съмнява.

Руският му колега Владимир Алекно пък каза, че неговият отбор ще използва мачовете срещу България за подготовка за финалите на Световната лига. Той добави, че очаква тежки двубои, но обеща, че "Сборная" ще търси победата.

"За съжаление ние още не можем да се похвалим със същия успех като руския отбор. За нас класирането въобще не е ясно, тъй като зависи от много резултати и от много стечения на обстоятелствата. За съжаление, сме в такава ситуация", каза Радостин Стойчев

"Това означава, че ние ще бъдем максимално мотивирани да излезем и да дадем всичко от себе си, за да победим фаворита в нашата група Русия. Разчитаме, разбира се, и на помощта на нашата публика. Надяваме се, че тя ще бъде многобройна. Отборът ще излезе на игрището с една единствeна цел - да направи всичко възможно да вземе победата в тези мачове.

Стойчев разкри, че за мачовете с руснаците със сигурност отпада Валентин Братоев, който все още не се е възстановил от контузия. Другият волейболист, за който има вероятност да пропусне двубоите с Русия е капитанът Владимир Николов. Той също се възстановява от контузия и до последно ще е под въпрос. Всички останали от отбора са здрави и на разположение на Радостин Стойчев.

"Пристигнахме тук с вече изпълнена задача. Класирахме се за Финалите на Световната лига, но това не означава абсолютно нищо", каза старши-треньорът на "Сборная" Владимир Алекно

"За нас тези два мача ще бъдат една подготовка за Финалите. Много съм доволен, че ще играем в тази зала. Знаем, че тя ще бъде пълна със зрители. Ще бъде тежко, но отборът ни винаги трябва да търси победата", добави руският специалист.

Братушките са единственият отбор в Световната лига, който не познава вкуса на поражението. "Лъвовете" ще имат шанса да им нанесат първо поражение утре от 18:00 часа, а вторият мач е в петък със същия начален час.

Водещи

Най-четени