Разгром прати Ливърпул на върха в Англия 30.03 | 19:58

"Червените" на 6 победи от титлата

От Иво Вецев

Страшилището през 80-те години Ливърпул отново е в пол-позишън за титлата в Премиър лийг, след като днес на "Анфийлд" мърсисайдци разбиха Тотнъм с 4:0 в двубой от 32-ия кръг на първенството.

"Червените" записаха пореден силен двубой в своя актив срещу топ отбор в Англия, като не оставиха никакви шансове на своя съперник, а освен това отново окупираха върха в таблицата, след като за последно бяха водачи на Коледа.

Ливърпул наказа грешките в защитата на Тотнъм, като отбеляза по два гола във всяко едно от полувремената. Първо още във 2' остро центриране на Джонсън беше засечено от Кабул в собствената му врата. В 25' пък грешка на Доусън беше наказана от Суарес, който заби топката в мрежата за 2:0.

През вторите 45 минути домакините се отчетоха с няколко пропуска, но Коутиньо в 56' осигури успеха с удар отдалеч, а Хендерсън 15 минути преди края фиксира крайното 4:0.

Тотнъм пък понесе две жертви в мача, като Солдадо и Вертонген получиха контузии и бяха изнесени на носилка. Освен това "шпорите" загубих и двата си мача срещу Ливърпул с общ резултат 4:0.

Пуул пък е най-резултатният отбор в Англия, като вече има 88 гола - 8 повече от втория Манчестър Сити. Освен това след гредата на Коутиньо през първата част "червените" имат 24 греди на свота сметка.

С актив от 71 точки възпитаниците на Брендън Роджърс вече са №1 в първенството, като имат 2 точки повече от Челси и 4 повече от Манчестър Сити. "Гражданите" са с 2 мача по-малко, което може да ги прати начело, но двата отбора имат мач помежду си - на 13-и април на "Анфийлд, който може да реши съдбата на титлата.

Водещи

Най-четени