Ред Бул ще помогне на Марк Уебър да завърши втори при пилотите 21.10 | 10:00

Ред Бул най-после ще определи нуждите на Марк Уебър за приоритет

От Даниел Любомиров

Въпреки предпазливите изказвания на отборния директор на Ред Бул Крисчън Хорнър преди месец, "червените бикове" станаха за втори път шампиони при конструкторите, а Себастиян Фетел дублира титлата си от миналия сезон. Тимът на Дитрих Матешиц наложи хегемонията си през 2011-та година и остава единствено да я затвърди, като класира и втория си пилот в челото на генералното подреждане, въпреки че доскоро Хорнър изключваше вариант целият отбор да помогне на Марк Уебър да стигне до второто място.

Сега обаче 35-годишният австралиец ще получи пълната подкрепа от механиците и дори от съотборника си Фетел в стремежа си да постигне първа победа през сезона и в крайна сметка да финишира втори в таблицата. Досега Уебър може да се похвали единствено с два полпозишъна, от които обаче не можа да се възползва и да премине пръв под финалния флаг.

"Спечелихме всичко този сезон и сега в оставащите три състезания до края се надяваме да продължим с най-добрите възможни резултати", заяви Хорнър пред AFP. "Марк е изключително ценен за нас и неговото представяне допринесе за титлата при конструкторите. Той имаше силна година и искаме да му помогнем да се добере до второто място в класирането при пилотите. Това е крайната ни цел за остатъка от календара - да му осигурим победа в Гран при и да завършим сезона със стил."

Уебър до момента е на четвърто място в таблицата с 209 точки, след като записа 9 изкачвания на подиума и отпадна веднъж - единственият път, когато пилот на Ред Бул не успя да финишира през 2011-та година.

Самият световен шампион Себастиян Фетел потвърди, че би се отказал от победа в оставащите три кръга, ако с това си действие помогне на съотборника си да се класира втори. Така за първи път, откакто Уебър е в тандем с младия германец, ще може да се възползва от предимството на отборната подкрепа. Досега именно австралиецът беше човекът, с когото се правеха компромиси, за да може Фетел да прогресира.

Водещи

Най-четени