Рилски спортист започва участието си в Балканската лига утре 24.10 | 17:36

Рилски спортист приема румънския Тимишоара в "Арена Самоков", а срещата ще се излъчи пряко по БНТ Свят и БНТ2 във вторник от 17:25 часа

От Мариян Найденов

Утре вицешампионът Рилски спортист приема румънския Тимишоара в зала "Арена Самоков" в първия си мач от новия сезон в Балканската лига.

Самоковци влизат в груповата фаза на Еврохолд Балканска лига с победа и загуба от родното първенство. Тимът на националния селекционер Росен Барчовски победи Черно море, но този уикенд загуби от амбициозния отбор на Ямбол като гост.

Рилски спортист е първият носител на трофея от Балканската лига и постоянен участник в този турнир. Първият съперник на самоковци е Тимишоара (Румъния). Домакините най-сетне са готови със селекцията и картотеките и по всяка вероятност самоковската публика ще се наслади на новите чуждестранни попълнения на тима още утре.

Завърналият се Бранко Миркович и Асен Великов ще организират нападението на Рилецо, а сърбите Йованович и Вукосавлевич заедно с хърватина Билобърк ще имат задачата да печелят борбите под коша. Срещата ще се излъчи пряко по БНТ Свят и БНТ2 във вторник от 17:25 часа.

Преди седмица другият български участник в Балканската лига - Левски направи първи стъпки в надпреварата, побеждавайки като домакин отбора на Зрински Мостар с 63:57. През уикенда пък момчетата на Тити Папазов претърпяха поражение от шампиона в НБЛ Лукойл Академик в Правец.

Водещи

Най-четени