Рилски спортист се окичи с бронзовите медали в турнира за Купата на България 13.03 | 21:11

Отборът от град Самоков не срещна проблеми срещу Ямбол в малкия финал

От iNews.bg

Баскетболистите на Рилски спортист успяха да триумфират с бронзовите медали в турнира за Купата на България, побеждавайки отбора на Ямбол с 83:75 точки в малкия финал.

Тимът от град Самоков дръпна още в началото на двубоя, печелейки първата част с 31:19 точки. Втората част доминацията на Рилецо продължи, като в един момент преднина им бе 21 точки. Все пак четвъртината завърши при 49:34.

След почивката тимът на Ямбол успя да намали изоставането си на осем точки, а в началото на последната част двата тима играха почти четири минути без да си отбележат нито един кош. Въпреки своите опити да останат в двубоя обаче, момчетата от Ямбол така и не успяха да свалят преднината на Рилски Спортист под осем точки и в крайна сметка отстъпиха с 83:75.

Иван Лилов бе най-резултатен за победителите, реализирайки 24 точки, 17 от които преди почивката. Димитър Караджовски също игра добре и завърши с 23 точки и 5 асистенции, а Владимир Мийович се отчете с 9.

За ямболии Павел Маринов завърши с 21 точки. Юлиян Радионов добави 16 и 5 асистенции, а Станислав Говедаров отбеляза 14.

Водещи