Рилски спортист на полуфинал в Балканската лига 29.03 | 20:38

На полуфиналите, възпитаниците на Росен Барчовски ще се изправят срещу друг български отбор - защитаващият титлата си от миналата година Левски

От Мариян Найденов

Отборът на Рилски спортист се класира за финалната четворка в Балканската лига, след като спечели четвъртфиналната си серия с ОКК Белград. Днес носителят на трофея от първото издание на надпреварата през 2009 година, се наложи с 66:57 у дома и след успеха с 93:88 в първия мач в Белград миналата седмица, продължава напред в турнира след 2:0 победи в серията.

Възпитаниците на Росен Барчовски доминираха по време на цялата среща и заслужено се поздравиха с успеха. Най-полезен за Рилски спортист бе звездата на отбора Иван Лилов, който завърши мача с дабъл-дабъл - 18 точки и 12 борби. Александър Груев добави 13 точки, а Александър Радоевич се отчете с 8 точки и 7 борби.

За сърбите Слободан Дунджерски отбеляза най-много точки - 11. По 10 добавиха Александър Васич, и Драган Митрович, но те се оказаха недостатъчни за крайната победа.

Това ще бъде второ участие за Рилски спортист във финалната фаза на Балканската лига, след като отборът от Самоков спечели първото издание на надпреварата през 2009 година. На полуфиналите, възпитаниците на Росен Барчовски ще се изправят срещу друг български отбор - защитаващият титлата си от миналата година Левски. Това означава, че за трета поредна година на финала в Балканската лига ще има български представител.

Финалната четворка ще се състои между 15 и 17 април, като домакинът ще бъде обявен по-късно.

Водещи

Най-четени