Ромен Грожан най-бърз във втория ден от тестовете на "Муджело" 02.05 | 21:15

След Грожан останаха Камуй Кобаяши със Заубер, който завърши на по-малко от хилядна от французина, а трето време даде световният шампион Себастиян Фетел (Ред Бул)

От Иво Вецев

Ромен Грожан (Лотус) и Камуй Кобаяши (Заубер) бяха най-бързи във втория ден от тестовете на болидите от Формула 1 на пистата "Муджело", като е интересно, че двамата имаха почти идентични времена.

Французинът постави своето рекордно време от 1:21:603 малко след като бе изминал повече от час от началото на сутрешната сесия. За разлика от него, японецът регистрира същото време (бе по-бавен с по-малко от хилядна) четири минути преди края на тестовете.

Двукратният световен шампион Себастиян Фетел бе третият най-бърз пилот на пистата днес, но не успя да се доближи до първите двама и изостана на повече от две десети.

Той караше RB8 във втората сесия, след като в първата той бе поверен на Марк Уебър. Фетел направи 64 обиколки и неговото време (1:21:825) беше с малко по-добро от това на австралиеца - 1:21:997.

Фелипе Маса пък беше един от тримата пилоти, които навъртяха повече от 100 обиколки за деня, а освен това успя да завърши под №5. Двамата пилоти на Тори Росо пък се наредиха зад пилота на Ферари, като Жан-Ерик Верн беше малко по-бърз от Даниел Рикардо, който кара във втората тестова сесия. Той покара едва 47 минути.

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер беше осмият най-бърз пилот днес, но остана на близо две секунди зад Грожан. Въпреки това, най-важното за екипа на Мерцедес беше, че той успя да навърти цели 144 обиколки - най-много за деня. Топ 10 беше допълнен от Чарлс Пик с Марусия и Виталий Петров с Кайтъръм.

Гари Пафет (МакЛарън) и Тимо Глок (Марусия) успяха да завършат на под 3 секунди зад най-бързия пилот на пистата днес Грожан, докато Пол ди Реста (Форс Индиа) и Бруно Сена (Уилямс-Рено) бяха най-бавни днес и се наредиха 13-и и 14-и.

Водещи

Най-четени