Рони О'Съливан спечели Мастърс за 5-и път 20.01 | 10:28

Ракетата детронира Марк Селби след 10:4

От Даниел Любомиров

Рони О'Съливан отново демонстрира нагледно магическите си способности с щека в ръка и по категоричен начин спечели 5-ата си титла от най-престижния турнир с покани в снукъра – Мастърс.

Ракетата детронира шампиона от 2013-а Марк Селби с 10:4 и за 5-ти път в бляскавата си кариера спечели едно от най-ценните отличия. Гения от Чигуел вече има 14 трофея от трите най-авторитетни надпревари в джентълменския спорт – 5 световни титли, 5 от Мастърс и 4 от Шампионата на Обединеното кралство.

О'Съливан заслужи чек за 200 хиляди паунда от наградния фонд, като нито за миг не остави съмнение в превъзходството си над Селби, срещу когото за трети път излезе в спор за трофея. През 2008-а Ракетата спечели с 10:8, но на следващата година Веселяка от Лестър триумфира с 10:9.

Този път обаче интрига почти нямаше, като О'Съливан поведе със 7:1 след следобедната сесия и уверено стигна до нужните му 3 фрейма във вечерната. 1500 души в "Александра Палас" аплодираха неспирно големия шампион, който стана и най-ниско класираният победител в историята на престижното събитие.

Водещи

Най-четени