Свилен Нейков похвали родните биатлонисти 23.02 | 15:10

Министърът в оставка остана впечатлен от организацията на европейското първенство в Банско

От Константин Симидчийски

Министърът на физическото възпитание и спорта в оставка Свилен Нейков изрази удовлетворение от досегашното българско участие и най-вече от бронзовия медал, спечелен от Красимир Анев в индивидуалния старт на 20 км на европейското първенство по биатлон в Банско.

Той наблюдава днес надпреварата на стадиона по биатлон "Бъндерица" в Пирин. Според Нейков и Владимир Илиев бе на крачка от медал в първия старт при мъжете, а на него, както и на останалите български биатлонисти и биатлонистки министърът пожела успех в следващите стартове.

Той очаква добро представяне в щафетите, а мъжката част на България засега според него се представя по-силно. Според Свилен Нейков Българската федерация по биатлон се доказва отново като добър организатор на шампионата заедно с домакините от Банско.

Първенството според него минава на много високо ниво, с участието на много световни и европейски шампиони, има конкуренция. Максимализъм е според него да се желае всяка година Банско и България да бъдат домакини на световни и европейски форуми в зимните спортове.

"Чест и гордост е да вземеш домакинство на първенство от такъв ранг", каза Нейков. "Българите сме максималисти по принцип", добави той.

Министърът в оставка каза още, че ще продължи да си изпълнява задълженията, както и досега, до назначаването на служебно правителство.

Днешното състезание в спринта при мъжете на 10 км, за съжаление, беше прекъснато поради мъгла, след като повече от половината състезатели бяха финиширали, сред които и фаворитите за медали. Стартът беше отложен от Международната федерация по биатлон за утре от 12 часа.

Водещи

Най-четени