Селтик организира бенефис на Стилиян Петров 23.06 | 10:16

Уникалното събитие ще се състои на 8 септември 2013 г.

От Мариян Найденов

Шотландският гранд Селтик ще организира мач-бенефис на бившата си звезда Стилиян Петров, съобщиха от клуба.

Българският футболист прекара 7 години на "Селтик Парк" и завинаги ще остане в сърцата на феновете на "детелините".

Уникалното събитие ще се състои на 8 септември (неделя) 2013 година от 16:00 часа българско време на "Селтик Парк". В бенефиса на Стенли ще вземат участие негови бивши съотборници и звезди от шоубизнеса.

Мачът ще бъде благотворителен и всички събрани средства ще отидат в помощ на хората, борещи се с коварната болест, която застигна и Стилиян Петров - левкемията.

Както е известно, Стенли обяви, че слага край на състезателната си кариера през май тази година. Полузащитникът бе диагностициран с остра форма на левкемия през март 2012 г. и оттогава насам се бори със заболяването, като най-тежкото вече отмина и той е в ремисия. Стилиян ще продължи да работи в Астън Вила, но вече като треньор.

За да помогне на други хора с неговото заболяване, бившият капитан на Астън Вила и българския национален отбор е в процес на основаване на фондация, която да се бори с левкемията.

"Много съм доволен, че този мач ще се играе на "Селтик Парк". Това ще бъде чудесен старт за моята фондация и аз съм наистина много щастлив, че ще се върна на място, където прекарах седем страхотни години. Ще бъде чудесно да се видя с всички мои познати там", каза Стилиян Петров.

"Знам, че няма как да мине без емоции, особено след това, през което преминах през последната година, но очаквам този мач с нетърпение. Получих невероятна подкрепа от феновете по цял свят, но очевидно тя бе най-голяма от тези на Астън Вила и Селтик. Това е нещо, което аз и моето семейство наистина оценяване", добави Стенли.

"Искам фондацията ми да помага на хората, които преживяват същото, през което преминах аз. За мен е много важно да мога да помагам да другите, и този мач е страхотен старт за фондацията. Ето защо искам да благодаря на Селтик, че организира този бенефис.

Нямам търпение да се завърна на "Селтик Парк", да се срещна със старите приятели и разбира си да използвам възможността да благодаря на всички фенове, които ме подкрепяха през последната година. Това е най-доброто начало, което можеше да получи моята фондация, и съм сигурен, че всичко ще бъде прекрасно", каза още Стилиян Петров.

"Стилиян беше чудесен футболист за нашия клуб и неговата отдаденост, целеустременост и вродена честност го направиха любимец на феновете.

Той показа забележителен кураж и решимост в битката си с левкемията и ние ще продължим да го подкрепяме, докато възстановяването му продължава.

Изключително сме удовлетворени, че ще бъдем домакини на този благотворителен мач, който ще даде възможност на нашите фенове да покажат своята признателност и любов към един от нашите", каза изпълнителният директор на Селтик Питър Лоуел.

Водещи

Най-четени