Серхио Перес блести във 2-ия ден в Барселона 20.02 | 19:24

Себастиан Фетел стана причина за един от червените флагове на пистата

От Даниел Любомиров

Серхио Перес започна да демонстрира част от потенциала си в новия болид на МакЛарън и за първи път откакто премина в британския отбор записа най-бързата обиколка по време на предсезонните тестове.

Мексиканският състезател имаше доста спокоен ден вчера, но както обещаха от екипа му, демонстрацията на скорост бе отложена за втория ден на тестовете в Барселона.

Перес завъртя най-бързия тур на пистата "Каталуня" още сутринта - 1:21.848 минути, което е близо секунда по-добро време от вчерашното на Нико Розберг с Мерцедес, който беше недостижим.

Пилотът на МакЛарън се възползва и от проблемите на конкуренцията, най-вече в лицето на световния шампион Себастиан Фетел, който именно беше изместен от върха с летящата обиколка на Перес.

Чеко, както е известен в падока младия Серхио, направи по-добро постижение едва с първата си бърза обиколка с меките гуми на Пирели. Явно именно това е била целта на екипа на МакЛарън, защото стинтът на състезателя представляваше единствено тази спринтираща обиколка.

Фетел и Ред Бул заложиха на симулация на състезание почти през целия следобед, което предполагаше, че няма да се борят за поставяне на най-бърз тур на "Каталуня". Същевременно пилотът на "червените бикове" прекарваше доста дълго време в гаража заради множество промени на настройките на болида.

В един момент дори RB9 спря необяснимо на излизане от бокса и това предизвика вдигането на червен флаг за сесията. Единственият друг случай, когато тестовете бяха прекратени за известно време, бе когато Макс Чилтън паркира колата на Маруся на трасето във финалните минути.

Фетел приключи втория ден с второ по сила време с пасив 0.349 секунди спрямо Перес, а Кими Райконен се нареди на 3-то място по този показател. Финландецът отново пестеше времето, прекарано в болида си и след като вчера направи само 44 тура на пистата, днес завъртя дори с 1 по-малко.

Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо допълниха топ 5, като световният шампион от 2008-ма година направи цели 121 обиколки на пистата със своя Мерцедес. Валтери Ботас дебютира в новия болид на Уилямс с 6-то време.

Даниел Рикардо с Торо Росо финишира 7-ми, следван от Пол Ди Реста (Форс Индия), Нико Хюлкенберг (Заубер), Макс Чилтън (Маруся) и Шарл Пик (Кейтъръм).

Водещи