Серхио Рамос постави негативен рекорд в Реал Мадрид 22.03 | 11:33

Испанският национал се превърна в състезателят с най-много червени картони в историята на "кралския клуб"

От Константин Симидчийски

Защитникът на Реал Мадрид Серхио Рамос влезе в историята на "кралския клуб", въпреки че поводът за това едва ли много го радва. Испанският национал вече държи клубния рекорд за най-много червени картони, като снощи в мача с Виляреал, бе изгонен за 11-и път откакто е на "Сантяго Бернабеу".

Рамос получи втори жълт и респективно червен картон в 85-ата минута на двубоя с Виляреал от 29-ия кръг на Примера Дивисион, завършил 1:1 на "Ел Мадригал". Реал пък завърши двубоя с 9 човека, защото минута след Рамос, и Месут Йозил го последва под душовете с директен червен картон.

Червеният картон срещу Виляреал бе под номер 11 за бранителя с фланелката на Реал, откакто той се присъедини към клуба от Севиля през 2005 година. Така Серхио Рамос се превърна в най-гоненият играч на "белия балет" за всички времена.

25-годишният футболист досега е изиграл 221 мача в Ла Лига за да постави рекорда си, което означава, че Рамос е получавал червен картон средно на всеки един от 20 мача.

Иначе двубоят с Виляреал бе под юбилейния номер 300 за защитника с екипа на Реал във всички турнири. Освен 221-те си мача в Примера, той е изиграл още 23 за Купата на Краля, 50 - в Шампионската лига и 6 за Суперкупата на Испания.

Водещи

Най-четени