След "Ел Класико": Пеп доволен от резултата, Реал с претенции към съдията 15.08 | 13:15

Първата среща за Суперкупата на Испания завърши 2:2 на стадион "Сантяго Бернабеу", като в сряда (17 август) е реваншът на "Камп Ноу"

От Мариян Найденов

Помощник треньорът на Реал Мадрид Айтор Каранка изрази своите претенции към съдията след края на двубоя срещу Барселона. Първата среща за Суперкупата на Испания завърши 2:2 на стадион "Сантяго Бернабеу", като в сряда (17 август) е реваншът на "Камп Ноу".

Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо пък не се появи на пресконференцията и бе заместен от своя помощник, който заяви, че не знае кога португалеца ще започне да си контактува с медиите.

Каранка загатна на пресконференцията защо Моуриньо не се е явил, като сподели че играта на Реал Мадрид е прогресирала в последните месеци, но страничните неща като съдиите си остават на същото ниво. Каранка смята, че Реал е бил ощетен заради ситуацията в 82-та минута, когато Роналдо падна в наказателното поле след съприкосновение с вратаря Виктор Валдес.

"Видяхте, че играта на Реал се е подобрила значително, но има неща, които не се променят," заяви Каранка.

"Резултатът е такъв, какъвто показват цифрите. Ние може да сме щастливи от това, но е малко срамно след такава красива игра да не се поздравиш с успеха.

"Отборът показа същото ниво и на предсезонните двубои и ние сме много щастливи от последователната работа на всички в клуба. Важното е, че всички видяха, че ние сме по-добър отбор от миналата година," добави Каранка.

Наставникът на Барселона Пеп Гуардиола пък заяви, че е доволен от резултата на "Сантяго Бернабеу", който дава предимство на каталунците преди реванша на техния стадион.

Гуардиола остана много доволен от играта на своите футболисти и най-вече от резултата след голямата преса от страна на Реал през второто полувреме.

"Успяхме да постигнем добър резултат, с оглед на нашата издръжливост в края на двубоя. До сряда ще продължим да се готвим без почивка за да сме готови срещу Реал. Надявам се и нашите фенове да но помогнат с подкрепата си," заяви Гуардиола.

Преди двубоя пък стана ясно, че Франсеск Фабрегас най-накрая вече официално е подписал договор с Барселона и Гуардиола потвърди, че може да разчита на него във втория мач.

"В понеделник ще го представим и ще видим дали ще играе в сряда," добави Гуардиола.

След двубоя с Реал отбора на Барселона записа 184-ти пореден мач, където притежанието на топката от страна на каталунците е по-голямо от това на техния съперник.

"Откакто съм треньор на Барселона, ние играем по този начин и ще продължаваме да играем по същия начин. Може и някой път Реал да спечели, но това не се случи днес," завърши Гуардиола.

Водещи

Най-четени