Станка Златева: Не му се радвам на този медал 15.08 | 08:53

"Една ситуация, един миг и всичко приключи", разказа невероятната състезателка, върнала се със сребро от Олимпиадата в Лондон

От Кремена Бедерева

"Второто място не го приемам още, не мога да го осъзная". Това заяви пред bTV състезателката ни по борба Станка Златева, която се върна от Олимпиадата в Лондон със сребърен медал.

Пусни видео
"През цялото време съм искала нещо друго и не му се радвам на този медал", допълни Златева.

За съперничката си на финала рускинята Наталия Воробьова, Станка заяви, че тя е по-млада и по-малко обременена с очаквания на околните. "Аз участвам на всяко състезание и от мен се очаква победа", заяви Златева. Тя обаче е категорична, че не е подценила съперничката си, която често наричат "детето чудо”.

"Чувствах се много спокойна, вече виждах медала, но една ситуация, един миг и всичко приключи". Златева заяви, че треньорът й Симеон Щерев, който е със скъсан мускул на бицепса и трябва да бъде опериран по най-бързия начин, отказал да изостави Станка и останал с нея до края на Олимпиадата.

"Само можем да му благодарим за жертвите, които прави", заяви Златева, която вече мисли за Световното първенство през септември. Златева коментира и обвиненията на Илиана Раева, че няма държавна политика за спорта.

"Министърът се опита да направи много неща за спорта, строят се зали, увеличиха премиите и заплатите, това са ни възможностите в момента", заяви Златева. "Нямаме право да се сърдим".

По думите й това, че имаме само два медала от Олимпиадата е малшанс. "Няма как да се надскочим. Не може някой като се провали да обвинява другите", заяви Златева.

Водещи

Най-четени