Стенли: Съжалявам, че няма да мога да дойда на 26-и 16.05 | 07:49

Капитанът призова феновете на напълнят националния стадион

От Даниел Любомиров

Стилиян Петров даде специална пресконференция снощи, която беше под наслов "Пътешествие в България".

Капитанът на българския национален отбор говори за бъдещите си планове след отказването от футбола и обърна специално внимание на предстоящия благотворителен мач в негова чест на Националния стадион "Васил Левски".

Припомняме, че легенди от знаменитата селекция на "лъвовете" от 94-та година ще мерят сили с ветерани на Астън Вила в подкрепа на Стенли на 26 май от 15:15 часа в София.

Двубоят ще събере пари за децата на България, които боледуват от левкемия и ще бъде излъчен пряко по БНТ.

"Получих доста SMS-и от приятели, искам да кажа, че отварям една нова страница в моя живот", заяви Стенли, който има 106 мача за националния отбор.

"Всеки един от мачовете за българския национален отбор остава в паметта. Още от малък, когато мечтаех да бъда футболист и да изградя кариера, е било мечта да играя с националната фланелка.

Наистина съм горд, че съм обличал фланелката на националния отбор, защото винаги чувството е било специално. Горд съм, че малко или много съм успял да донеса радост на българските фенове.

Легендите на българския футбол ще излязат за една страхотна кауза, която ще може да помогне на българските деца да получат по-добро лечение, за да може да им се закупи по-добра апаратура.

Легендите ни ще дадат част от своето време, за да направят едно невероятно шоу, и се надявам всички фенове в България да напълнят стадиона и да покажат колко са единни всички българи. Ще се радвам да видя това.

Съжалявам, че няма да мога да се появя, защото още лекарите не ми позволяват да летя. Но се надявам да стане едно незабравимо шоу и когато пусна телевизора, очите да ми се напълнят със сълзи от това, което ще видя", завърши Стенли пред микрофона на БНТ.

Водещи

Най-четени