Стенли пожела успех на националите 04.09 | 21:44

Капитанът възхитен от работата на Любо Пенев

От Иво Вецев

Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров пожела успех на "лъвовете" в предстоящите тежки мачове срещу Италия (6 септември) и Малта (10 септември), които могат до голяма степен да определят съдбата на родните национали.

България се намира на втора позиция с 10 точки и евентуална победа над Италия би поставила възпитаниците на Пенев в позиция за атака дори на първото място, което е заемано от "адзурите" с 14 точки.

"Пожелавам им успех! Това, което Любо и момчетата постигнаха, е нещо невероятно. Доста хора очакват успехи, а те играят със самочувствие и с амбицията да се класират", коментира Стенли в ефира на БНТ.

"Любо има големи амбиции. По начина, по който работи като човек и като фитболист, а вече и като треньорн, знам, че иска да успее. Това е много важно. Вижда сеподкрепа от негова страна към футболистите дори и при негативен развой, което е много важно.

Любо направи това, което не успяха предишните селекционери. Той оформи едно звено, постоянство с тези футболисти. Няма постоянно нови играчи, да им се обяснява какво точно се иска.

Има едно звено, към което се придържа, и това е много важно", каза още Петров, който се подготвя за бенефисния си двубой. Срещата е на "Селтик Парк" на 8-и септември и ще бъде предавана по ТВ7.

Най-четени