Стенли трогнат – феновете на Вила ще носят 3000 маски с лика му 17.05 | 09:18

"Виланите" с пореден мил жест към капитана

От Даниел Любомиров

Стилиян Петров определи феновете на Астън Вила като "невероятни", след като планират да му окажат чест с изключително атрактивен жест по време на последния си мач от сезона като гост на Уигън.

Гостуващите привърженици на "виланите" вече са си поръчали и подготвили 3000 маски с лика на Стенли, с които ще изгледат заключителния двубой от Премиършип.

Любопитната идея е дошла на няколко от най-запалените фенове на Астън Вила веднага щом Петров обяви официално, че прекратява футболната си кариера с прощално писмо до всички.

"Това е нещо различно, но е просто страхотно. Аз също ще ходя на мача с Уигън, вече видях маската", заяви Стенли по време на пресконференция по случай благотворителния мач на Националния стадион "Васил Левски" между ветерани на Астън Вила и легенди на българския футбол.

Петров изрази съжаление, че няма да присъства на живо на събитието, но лекарите все още не му дават разрешение да пътува със самолет.

"Видях маската, но тя изобщо не прилича на мен, защото в момента съм без коса", пошегува се Петров и журналистите на пресконференцията се засмяха.

"Невероятно е, всичко, което направиха феновете на Вила за мен през този сезон, беше просто невероятно. Дано всеки, който преживява някаква трудност, да получи подобна подкрепа.

Минах през много тежки моменти в последната година, като най-трудна беше неизвестността, защото постоянно имаш нужда от отговори. А хората в тази сфера нямат винаги готови отговори, защото се развиват постоянно и постоянно правят някакви проучвания.

Получих толкова много подкрепа от много страни, затова реших да започна да помагам и аз с подобни инициативи като благотворителния мач", заяви още Стенли.

Водещи

Най-четени