Състоянието на Шумахер се влошава, гръмнаха медиите 12.02 | 09:43

Според "Билд" събуждането на Шуми може да е спряно заради развита пневмония

От Мариян Найденов

Информациите и слуховете за състоянието на Михаел Шумахер не са секвали от 29 декември 2013 г. – датата, на която се случи инцидентът със спортната легенда.

Според информация, излязла преди броени часове в родината на 45-годишния германец, състоянието на Шуми се е влошило вследствие на развито пневмония.

Немският таблоид "Билд" гръмна с информацията, че Пилето е получил възпаление на белите дробове и това може допълнително да усложни и без това сложните процедури по събуждането му.

Ако това е вярно, то все още се се знае какво ще бъде отражението на болестта върху организма на Михаел, като се има предвид, че в последните две седмици лекарите се опитват да го събудят от състоянието на изкуствена кома, в която го поддържаха близо месец след инцидента.

Сега докторите ще трябва да му дадат силни антибиотици, за да пребори заболяването. Дали събуждането на 45-годишния шампион е било спряно заради това също не е известно, отбелязва още "Билд".

Тази информация не е потвърдена от официален източник, за каквито се считат единствено Университетската болница В Гренобъл и говорителката му Сабине Кем или представители на семейството му.

Обикновено след излизането на подобни новини представителите на Михаел винаги реагират, така се очаква официалната реакция по случая да не закъснее и всички, които се притесняват за Шуми, да научат истината.

Водещи