Федерер отново ще играе за купа "Дейвис" през юли 11.03 | 18:24

Швейцарецът ще защитава цветовете на родината си за пръв път от година и половина насам

От iNews.bg

Рекордьорът по брой титли от Големия шлем Роджър Федерер довери, че възнамерява отново да участва в мачовете от отборния шампионат за купа "Дейвис" през месец юли. В случай, че това стане факт, световният номер 2 ще се завърне в надпреварата след година и половина отсъствие от нея.

За последно Федерер игра за Швейцария през месец септември 2009 г., а след като наскоро и големият му съперник на корта Рафаел Надал помогна на Испания в битката с Белгия, "Фед Експрес" реши да заяви участие в турнира през месец юли - едва пет дни след края на "Уимбълдън".

Тогава "кръстоносците" ще бъдат домакини на Португалия във втория кръг, а Швейцария се нуждае от победа, ако иска да се завърне в Световната група, откъдето изпадна през миналата година.

"Реших, че искам да взема участие в мача срещу Португалия за купа "Дейвис" през юли", сподели Федерер чрез официалния си уебсайт.

"Наистина нямам търпение да помогна на Швейцария в процеса към завръщане в Световната група", добавя носителят на рекордните 16 титли от Големия шлем.

Водещи

Най-четени