Тренто с четвърта победа в Шампионската лига 12.01 | 10:05

С този успех възпитаниците на Радостин Стойчев напрактика си осигуриха класиране за следващата фаза на надпреварата

От Мариян Найденов

Европейският и световен клубен шампион Тренто записа чиста победа с 3:0 (25:16, 25:20, 25:20) гейма над гостуващия в "Пала Тренто" Партизан (Белград) в среща от група С на Шампионска лига.

Възпитаниците на Радостин Стойчев не оставиха никакво съмнение в превъзходството си, като за да надиграят съперника си им бяха нужни само 68 минути. Това бе четвърти успех за Матей Казийски и компания в ШЛ, който на практика им гарантира класиране за следващата фаза на надпреварата.

Капитанът на трентинци Матей Казийски игра само в първите два гейма и завърши със 7 точки (1 ас, 5 атаки, 1 блокада). В третия гейм той бе заменен от съотборника си в националния отбор на България  Цветан Соколов, който се отчете с 4 точки (1 ас, 2 атаки, 1 блокада). Топреализатор за Тренто, а и в мача стана чешкият диагонал Ян Щокр с 18 точки, а Митар Джурич добави 15 точки за успеха.

За сръбския шампион най-полезни бяха Александър Минич и Никола Михайлович, които реализираха по 11 точки.

След този успех Тренто остава на върха в група C с актив от 13 точки, следван от полския ЗАКСА, като двата отбора вече са почти сигурни участници в елиминациите.

В последния си мач в групата трентинци гостуват на испанския КАЙ (Теруел), а срещата е в сряда (18 януари) от 21:15 часа българско време.

Водещи

Най-четени