УЕФА започна дело срещу БФС за расистките обиди на мача с Англия 05.10 | 13:02

Европейската футболна централа откри дисциплинарно дело срещу БФС, а изслушванията по случая ще се проведат следващия четвъртък

От Мариян Найденов

Европейската футболна централа - УЕФА откри дисциплинарно дело срещу Българския футболен съюз (БФС) във връзка с расистките обиди и хвърлените на терена факли от българските фенове на евроквалификацията с Англия в София миналия месец.

Британското издание Daily Mail съобщава, че изслушванията по случая ще се проведат следващия четвъртък.

Веднага след злополучния мач с Англия, завършил 3:0 за островитяните, бившият вече селекционер на България Лотар Матеус се извини на гостите за срамните скандирания от страна на публиката по адрес на Тио Уолкът и Ашли Йънг, но това явно не е било достатъчно.

Според правилника, УЕФА може да наложи глоба на България или дори да забрани мачове пред публика. Това е петият път, в който англичаните са подавали официална жалба пред УЕФА за расистки прояви в последните 10 години.

Хърватската футболна федерация има горчив опит по този въпрос, защото бе глобена с 15 000 паунда за расистко поведение на феновете по време на световна квалификация с Англия през 2008-ма година, като тогава потърпевш бе Емил Хески.

През 2002-ра отново Хески бе обиждан от привърженици на Словакия, а две години по-късно Ашли Коул също стана обект на непристойното поведение на мадридските фенове на Испания.

Водещи

Най-четени