Уейн Рууни стана най-резултатният англичанин в Шампионската лига 19.10 | 12:10

Вчера английският национал отбеляза две попадения във вратата на Оцелул и така вече има на сметката си 26 гола, с които надмина Пол Скоулс, който е с 24

От Мариян Найденов

Звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни оглави голмайсторска класация в Шампионската лига. Рууни поведе еднолично в класацията на английските футболисти, отбелязвали голове в Шампионската лига.

Нападателят на "червените дяволи" се разписа на два пъти вчера срещу тима на Оцелул, като и двата гола бяха от дузпи. Това не попречи на Юнайтед да вземе победата с 2:0 в румънската столица.

По този начин головете на Рууни в Шампионската лига станаха 26 и той вече води с две попадения пред своя бивш съотборник Пол Скоулс (24). На трето място в тази класация е Франк Лампард със своите 20 гола, докато капитанът на Ливърпул Стивън Джерард е с гол по-малко (19).

Първите голове на Рууни в Шампионската лига вече влязоха в историята на турнира. Тогава на 18 години, англичанинът направи своя дебют за Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд", като отбеляза цели три гола. Неговият хеттрик помогна за победата на "червените дяволи" с 6:2 над Фенербахче.

В момента Рууни кара своя осми сезон на "Олд Трафорд" и най-важният му гол до момента е във финала на турнира през май месец миналата година, когато изравни на Барселона с изключителен удар.

Най-успешният сезон на Рууни в Шампионската лига бе през 2009/2010, когато той се разписа пет пъти в седем мача, но "червените дяволи" отпаднаха от Байерн Мюнхен в 1/4-финалите на турнира.

В генералната класация на голмайсторите в Шампионската лига (не се броят головете от предварителните кръгове) води Раул със 71 попадения, следван от Рууд ван Нистелрой с 56. Тиери Анри има 51 гола, като засега друг футболист не може да се похвали с петдесет попадения в турнира.

Най-четени