Фатих Терим реалист за шансовете на Галатасарай, Моуриньо иска нова победа 09.04 | 10:58

Срещата в Истанбул, която започва довечера в 21:45 българско време, ще се изиграе на препълнения „Тюрк Телеком Арена", на който е записан и рекорда на Гинес за най-шумен стадион

От Мариян Найденов

Довечера Реал Мадрид се изправя срещу турския Галатасарай в ¼ финал-реванш от Шампионската лига с комфортна преднина от 3:0, но наставникът на "белите" Жозе Моуриньо не иска да подценява турския гранд и неговите възможности.

"Все още не сме спечелили нищо. Вярно е, че спечелихме с добър резултат първата среща, но все още предстои да изиграем още един труден мач", каза на пресконференцията преди двубоя Специалния.

"Трябва да сме концентрирани, ако искам да играем полуфинал, 3:0 не означава нищо."

"Подготвяме и различни тактики. В първия мач Галатасарай игра с четирима защитници през първото полувреме и с трима през второто. Взели сме мерки и срещу двата варианта на игра. Пак казвам, няма нищо невъзможно."

"През 2003-та, когато бях треньор на Порто, играхме срещу Денизлиспор. Спечелихме с 6-1 първия мач, но във втория играхме срещу напълно различен отбор и направихме 2:2. Стадионът беше пълен до краен предел и атмосферата беше напълно различна.

Очаквам и сега стадионът да е разпродаден. Феновете им може да са плашещи, но аз и играчите ми сме свикнали с такава атмосфера."

"Ако загубим с 2:0 или 3:1 и се класираме напред, няма да се прибера доволен. Искам отборът ми да побеждава."

Моуриньо сподели и какви са шансовете на всеки от четвъртфиналистите да спечели турнира според него.

"Преди да се изиграят първите ¼ финални срещи, мислех, че всички отбори са равни. Сега мнението ми се промени. Барселона, Реал Мадрид, Ювентус и Байерн Мюнхен са една стъпка пред останалите и давам 25% шанс на всеки от тях да спечели турнира."

Специалния отрече, че бъдещето му зависи от спечелването на Шампионската лига. Досега Реал има 9 трофея и мечтата на всички мадридисти е те да станат десет.

"Всички отбори са тук, за да спечелят. Бъдещето ми няма нищо общо с това дали ще спечелим Шампионската лига или не."

В групата на "лос бланкос" не попаднаха наказаните Шаби Алонсо и Серхио Рамос, контузеният Кака, а Раул Албиол най-вероятно ще играе вместо невъзстановения Пепе. Капитанът Икер Касияс попадна в групата, но най-вероятно титуляр на вратата ще бъде Диего Лопес.

Срещата в Истанбул, която започва довечера в 21:45 българско време, ще се изиграе на препълнения "Тюрк Телеком Арена", на който е записан и рекорда на Гинес за най-шумен стадион. На 18 март 2011 година феновете на "чим-бом" са създали атмосфера от 131,76 децибела.

Наставникът на турския гранд Фатих Терим пък е реалист за шансовете на Галата да продължи напред, но сега иска отборът му да играе за феновете си. 

"Когато анализирате отпадналите дотук 24 отбора, ще можете по-добре да разберете какво постигна Галатасарай. Срещу Реал Мадрид се опитахме да играем футбол и го направихме, а те са един от най-добрите отбори в света. Сега ще изиграем интригуващ мач за феновете ни, резултатът няма да е от значение", каза на пресконференцията преди мача Императора. 

"Искам да благодаря на играчите си. Всичко е възможно във футбола, но когато играеш срещу Реал Мадрид нещата са по-трудни. Галатасарай ще опита всичко. Сигурен съм в  амбицията и ентусиазма на момчетата." 

"Подготвили сме се за всякакъв резултат. Щом Моуриньо казва, че няма да е доволен да загуби с 2:0 и да продължи напред, аз съм съгласен с него. Той е треньор на Реал Мадирд и, ако аз бях на негово място, щях да съм на същото мнение." 

"Сезонът ни до момента показва, че вървим в правилната посока. Догодина ще се опитаме да сме още по-добри. Все пак още нищо не е свършило. Нашата мисия е да сме успешен отбор в Европа и света", завърши Император Терим. 

Галатасарай ще бъде без основния си реализатор този сезон Бурак Йълмъз, който е наказан, заради натрупани жълти картони, но друг нападател - Йохан Елмандер, се завръща в състава след двумесечно лечение на травма в ходилото. 

Водещи

Най-четени