Фелипе Маса посъветвал Баричело да се пенсионира от Формула 1 24.11 | 07:50

Бъдещето на бразилския пилот е под въпрос

От Михаела Ганчева

Бразилският пилот на Ферари Фелипе Маса посъветвал сънародника си и настоящ състезател на Уилямс Рубенс Баричело да прекрати кариерата си във Формула 1. 39-годишният някогашен партньор на Михаел Шумахер в Скудерията ще завърши 19-ия си сезон в "Кралските гонки" в неделя в домашното си Гран при на пистата Интерлагос.

Самият Баричело никога не е индикирал, че смята състезанието в Бразилия в неделя за край на своята кариера, но призна, че все още не е сигурен за бъдещето си през следващия сезон. Ясно е, че от Уилямс никак не са доволни от моментното положение в отбора и ако решат да изграждат нови основи, едва ли ще предложат на ветерана да бъде част от тях.

Баричело все още се надява, че ще си уреди отбор за 2012-та година, макар да няма подписан договор с когото и да е. Именно поради тази причина Маса е казал на Барикело да се откаже от кариерата си, за да си спести нервни моменти.

"Дадох му съвет, да", призна Маса. "За мен Баричело имаше страхотна кариера във Формула 1 - той е състезателят с най-много Гран при-та и всички пилоти биха желали подобен път."

"Той е бил във всички големи отбори във Формула 1. Аз не съм му казал това, защото мисля, че е стар и не става или нещо подобно. Но днес в нашия спорт има 12 отбори и пет или шест от тях искат пари, за да ти предоставят пилотско място. Според мен, това е абсурдно."

"Не мога да си представя, че Баричело ще търси спонсори, за да се състезава, след като е постигнал толкова много във Формула 1", завърши Маса.

Водещи