Ферер е на 1/4-финал, дъжд отложи останалите мачове при мъжете 05.09 | 10:17

Испанецът отстрани Ришар Гаске след победа в три сета - 7:5, 7:6(2), 6:4

От Мариян Найденов

Световният номер 5 Давид Ферер (Испания) се класира за четвъртфиналите на US Open, след като се наложи със 7:5, 7:6(2), 6:4 над французина Ришар Гаске в единствения осминафинален мач при мъжете, който успя да се изиграе във вторник, заради падналия в Ню Йорк дъжд.

Срещата бе много оспорвана и пълна с обрати, но по-големият опит на Ферер си каза думата и той успя да затвори мача в три сета. За място на полуфиналите испанецът ще спори с победителя от двубоя между Янко Типсаревич (Сърбия) и Филип Колшрайбер (Германия).

В първата част двамата тенисисти направиха общо пет пробива, но три от тях бяха на сметката на Ферер и той поведе в резултата след успех със 7:5.

Вторият сет започна по-добре за Гаске, който проби подаването на съперника си и поведе с 4:2, а след това и с 5:2, но нервите на французина не издържаха и той не успя да се възползва от предимството си. Така се стигна до тайбрек, в който Давид Ферер показа по-здрави нерви, а Гаске допусна много грешки, за да се стигне до 7:2 точки и 2:0 в сетовете.

Третата част бе прекъсвана на два пъти заради дъжд, а а при последното ѝ подновяване резултатът бе 4:4 при сервис за Гаске. Прекъсването явно се бе отразило по-добре на Ферер, който веднага проби французина, а след това спечели и своето подаване, за да се поздрави с победата.

Останалите осминафинални двубои при мъжете, насрочени за вчера, бяха отложени, заради падналия над кортовете в Ню Йорк дъжд. Ако времето позволи, се очаква те да бъдат изиграни днес.