Фернандо Алонсо доминира в първата тренировка в Барселона 11.05 | 13:57

Алонсо даде чудесен старт на състезателния ден за Скудерията

От Даниел Любомиров

Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо даде чудесен старт на уикенда за подобрената кола на италианския тим, след като записа най-бързо време в първата тренировка преди Гран при на Испания - пети кръг от състезанията във Формула 1 и първа надпревара на европейска земя.

Любимецът на домакинската публика застана начело на колоната едва 20 минути преди края на тренировката, като преди това въртеше обиколки, за да събре нужната на екипа му информация за пистата и състоянието на гумите.

Алонсо записа най-бързо време 21 минути преди края - 1:24.754 минути, като измести от първата позиция световния шампион Себастиян Фетел 21 минути преди края.

След това той отново подобри времето си с повече от 3 десети - 1:24.430 минути, с което увеличи преднината си пред пилота на Ред Бул на 0,378 секунди.

Фетел беше окупирал челото, след като измести Камуй Кубаяши, който от своя страна водеше през по-голямата част от тренировката. Зауберът на японеца се задържа в тройката, като изостана на 0,482 секунди от Алонсо.

МакЛарън пък проведе своеобразен тест на новия нос на колата, като Дженсън Бътън завърши с четвърто време, докато Хамилтън записа осмо място.

Тест-пилотът на Уилямс Валтери Ботас пък се намърда на пета позиция, след като в сутрешните тестове кара с колата на Бруно Сена, а Шумахер и Ромен Грожан се наредиха зад него.

Кими Райконен пък беше пилотът, който навъртя най-много обиколка тази сутрин - 29, като изостана на 0.885 секунди зад Алонсо. Десетката беше допълнена от Нико Хюлкенберг.

Водещи

Най-четени