Фернандо Алонсо недостижим в 3-ия ден на тестовете в Барселона 21.02 | 18:35

Испанецът най-бърз във Ферари-то, Марк Уебър даде едва 9-то време

От Даниел Любомиров

Фернандо Алонсо записа най-бързата обиколка на пистата "Каталуня" в третия ден от предсезонните тестове в Барселона.

Испанският състезател на Ферари се нуждаеше от около 20-ина тура на трасето, преди да намери най-добрия си ритъм и да спре хронометрите на 1:21.875 минути с меките гуми на Пирели.

Така Алонсо се справи с конкуренцията на Пастор Малдонадо, който с новия болид на Уилямс FW35 доминираше по отношение на скоростта още от самото начало на третия ден от тестовете.

Постижението на Алонсо е малко по-слабо от това на Серхио Перес, което вчера мексиканецът направи на "Каталуня" със своя МакЛарън.

В крайна сметка Нико Хюлкенберг завърши деня с второ най-добро време след навъртяни 91 обиколки - 0.285 секунди го разделиха от лидера по този показател Алонсо. Ромен Грожан с Лотус направи цели 119 тура на пистата - повече от общия брой за двата предишни дни на Кими Райконен - и остана трети с пасив от 0.313 секунди.

Утре се очаква дъжд и по-тежки условия на "Каталуня", което провокира голяма част от отборите да заложат на дълги стинтове днес и симулации на състезание. Именно това беше главната мисия на Грожан, който остана най-дълго на трасето.

Над 100 обиколки направиха още трима пилоти - Нико Розберг даде 4-то време и завъртя 108 тура, Марк Уебър с Ред Бул направи също 108, но темпото му беше с цели 1.149 секунди по-слабо от това на Алонсо.

Жан-Ерик Верн дебютира в Барселона в болида на Торо Росо и завъртя 106 обиколки, записвайки 10-то по сила време, точно зад Марк Уебър.

Най-малък брой обиколки (68) завъртя Валтери Ботас, който също за първи път излизаше на "Каталуня" с колата на Уилямс. Неговият съотборник Пастор Малдонадо също свърши добра работа сутринта и приключи със 79 тура.

МакЛарън имаше тих и спокоен ден в Барселона днес, като Дженсън Бътън остана 7-ми в крайното класиране с пасив от 0.965 секунди спрямо най-бързата обиколка на Фернандо Алонсо.

Водещи

Най-четени